Counter-Strike: Global Offensive

Forlater Expert Gaming for å danne nytt Counter-Strike-lag

– Vi behøver en ny start og skal bygge opp laget på den måten som gjør oss komfortable, sier kapteinen.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Counter-Strike-laget til Expert Gaming har slitt med varierende sportslige etter at de vant forløperen til Telenorligaen høsten 2014. Klubben har ikke klart å kvalifisere seg til et ønsket antall minors og LAN, og delt femteplass på The Convention i februar og null poeng i Telenorligaen etter tre serierunder er under par for en klubb som tidligere har fostret noen av Norges beste lag og spillere. Organisasjonen og spillerne har derfor bestemt seg for å gå hvert til sitt.

Kapteinen bygger et nytt lag

Martin «barney» Bøhn har meldt overgang til GamersLeague, Tor «dubT» Løland Vatle går en uviss fremtid i møte, mens lagets kaptein Philip «Philip» Løseth tar med seg Mathias «alfonzz» Møllenes og Tony «NiTo» Nilsen til en ny organisasjon.

Expert Gaming på The Convention 2016: Fra venstre: «dubT», «Philip», «barney», «NiTo» og «alfonzz».
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Grunnen til at vi drar nå er rett og slett at vi behøver en ny start og skal bygge opp laget på den måten som gjør oss tre komfortable, forteller Løseth til Gamer.no.

«Philip», «alfonzz» og «NiTo» signerer kontrakter med et prosjekt kalt aNimus, tidligere kjent som Articc eSports.

– Dette er et relativt nytt prosjekt, men også veldig spennende. De har hentet inn noen midler som skal hjelpe oss å komme til offline-arrangement og gi oss økonomisk støtte, sier kapteinen.

Må ta poeng for å unngå nedrykk

Løseth får med seg Erik «Truth» Hansen Dyrnes og Simen «Rio» Mosby som skal spille for aNimus midlertid fremover og på Copenhagen Games.

– Hvorfor plukket du ut akkurat disse?

– «Truth» og «Rio» er ganske forskjellige spillere. «Truth» har mye konstruktiv kritikk og gode forslag til spillmåter, mens «Rio» er en rå «aimer» som jeg ser på som en veldig interessant spiller og kan utvikle seg bra. Vi trengte litt nytt blod, så vi får se om dette eventuelt bygger seg til noe mer eller om det bare blir til den turneringen.

DISSE SKAL SPILLE FOR ANIMUS:

Vis mer

Philip «Philip» Løseth
Mathias «alfonzz» Møllenes
Tony «NiTo» Nilsen
Erik «Truth» Hansen Dyrnes*
Simen «Rio» Mosby*

* Midlertidige spillere

Nå må gutta jobbe for å ta viktige poeng i Telenorligaen, hvis kan de risikere å havne tilbake i 2. divisjon til høsten. Løseth tror disse endringene vil bety mye for prestasjonene fremover.

– Det vi har gjort nå er å få inn litt nytt blod. Flyten vil nok være litt varierende, men jeg ser for meg at vi kan hente inn veldig mye bare rent «aim»-messig. Vi kommer til å trene de dagene vi får tid, og kan forhåpentligvis vise hvor gode vi egentlig kan være.

Les også
– Vi har bedre spillere enn Lions

Expert Gaming bekrefter at spillerne får beholde plassen i Telenorligaen. Dette skal være avtalt da Løseth gikk inn og ble spydspissen i Counter-Strike-laget for et år siden.

– Vi følte at spillerne hadde jobbet for å komme dit de er, så vi er glade for å gi dem plassen de fortjener, forteller daglig leder, Nathan Cooper, til Gamer.no.

– Resultatene har vært varierende

I en uttalelse på sine nettsider skriver Expert Gaming at resultatene til laget varierte for mye mot slutten av 2015. Det er tydelig at organisasjonen skulle sett at laget kvalifiserte seg til flere turneringer, men ledelsen skryter også av prestasjonene i kampen mot Team Dignitas i 99 Damage Masters 4.

– Til tross for noen store kamper mot formidable navn i miljøet, var det kun ved noen få tilfeller at laget viste sitt potensial og ferdigheter. Den sterke kampen mot Dignitas i 99 Damage Arena var et stolt øyeblikk for oss, og det viste hva vår lagoppstilling hadde å tilby, står det skrevet.

– Det er ingen dramatikk mellom oss og spillerne, og de forlater oss på gode vilkår og som venner på lang sikt, forteller Cooper til Gamer.no.

Expert Gaming vil ha internasjonalt lag

Expert Gaming vil fortsatt være en norsk klubb, men ledelsen har ambisjoner utenfor våre landegrenser.

– Vi er interessert i en internasjonal lagoppstilling og ser på ulike tilgjengelige lag, sier Cooper til Gamer.no.

– Organisasjonen vil fortsatt være basert i Norge og skal fortsatt hjelpe unge spillere inn i miljøet. Vi vil ikke begrense oss til å kun ha en norsk lagoppstilling, og føler at denne endringen vil hjelpe oss å vokse som organisasjon.

Han oppfordrer ledige lag om å ta kontakt på e-post nathan.cooper@expert-gaming.no dersom de har spørsmål eller vil vise interessse.

Siste fra forsiden