Overgangsdrama i Counter-Strike - Telenorligaen

Forlot wOrldklAn ett minutt før overgangsvinduet stengte

Håvard «JolietoG» Kristengård er rasende på Christoffer «hEllberg» Andersen etter overgangen.

Christoffer «hEllberg» Hellberg Andersen sier han tok avgjørelsen fordi det var det beste for han.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League med 150 000 kroner i rene pengepremier våren 2018.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de ti beste i landet. Etter ni serierunder avsluttes det hele med et sluttspill mellom de fire beste.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

Ved midnatt stengte overgangsvinduet i Telenorligaen. Ett minutt før det stengte ble det dramatisk i Counter-Strike: GO. Christoffer «hEllberg» Hellberg Andersen forlot wOrldklAn, og meldte overgang til serieleder Entelechy Gaming, som er i fin flyt for tiden. Dette skjedde bare en time etter at Mikael «mikki» Gaup gjorde akkurat det samme. Gaup forlot laget, og inn kom Haris «H4RR3» Hadzic.

Nå står wOrldklAn med fire spillere, og må ut for å jakte etter nye spillere fra lavere divisjoner eller utenom ligasystemet.

– Mistet all respekt for fyren

Håvard «JolietoG» Kristengård i wOrldklAn er naturlig nok veldig frustrert etter det som har skjedd.

DISSE SPILLER FOR WORLDKLAN

Vis mer

Håvard «jolietoG» Kristengård
Henrik «neto» Kristengård
Christian «dreamcatchR» Paulsen
Haris «H4RR3» Hadzic
Femtemann ubekreftet

– Det som nå har skjedd er at «Mikki» og «hEllberg» har valgt å bli med i Entelechy Gaming. Forsåvidt en helt grei avgjørelse det, men måten det er gjort på stusser jeg på. Dette ser ut som en bevisst handling på å handikappe oss videre i sesongen, sier Kristengård før han fortsetter.

– Med tanke på at «hEllberg» velger å forlate laget klokken 23:59 og melde overgang til Entelechy samme tidspunkt, gjør alt vanskelig siden overgangsvinduet stenger klokken 00:00. Det vil da si at vi ikke har mulighet til å hente inn forsterkninger fra 1. divisjon, sier en oppgitt Kristengård før han legger til.

– Jeg synes det er en helt uakseptabel måte å gjøre en overgang på. Det er ekstremt dårlig sportsånd, og kan ødelegge for oss.

Han forteller også om at Gaup ga dem rimelig tid til å finne en erstatter i forkant av stengingen av vinduet.

– Vi fikk en grei forvarsel av «Mikki». Han ga beskjed om avgjørelsen han hadde tatt klokken 22:51. Det vil da si at vi hadde litt over en time på å skaffe en erstatter. «hEllberg» derimot, valgte å gi beskjed først klokken 00:02, som vil si etter overgangsvinduet var stengt.

Håvard «JolietoG» Kristengård er frustrert.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Hvem som erstatter Andersen er ikke Kristengård sikker på enda.

– Det er enda usikkert. Vi vet ikke. Vi har et par kandidater, en som for øyeblikket spiller i 2. divisjon. Vi har blant annet dialog med «Hulk».

Les også
EA lanserer ePremier League

Laget har fortsatt ikke vært i dialog med Telenorligaen om en eventuell utsettelse av overgangsfristen.

– Ikke enda. Vi er fornøyde med «Hulk», om det går i boks. Om det ikke funker, eller passer for han, kommer vi til å ta kontakt med Tor-Steinar.

På spørsmål om Kristengård har snakket med Andersen i ettertid, forklarer han at han ikke har det, eller har tenkt å gjøre det.

– Ikke noe særlig. Jeg har personlig mista all respekt for fyren. Har også mistet det lille av respekt jeg hadde for Entelechy-laget. De har spilt offer-kortet nå i det siste, men så vises det at de ikke er så uskyldige som mange mener. Skjønner ærlig talt ikke hvordan Entelechy som organisasjon kan tillate en overgang som dette. Det gir ingen mening. Om de noensinne skal ta steg som organisasjon, kan de ikke holde på sånn. Jeg synes det er amatørmessig, og hadde forventet mer, avslutter Kristengård.

Uheldig situasjon

Tor-Steinar Nastad Tangedal er leder i Telenorligaen.
Telenor

Tor-Steinar Nastad Tangedal, leder i Telenorligaen sier han ikke kjenner bakgrunnen til lagendringen, men sier at situasjonen er uheldig.

– Jeg kjenner ikke «hEllberg» sin grunn for å forlate wOrldklAn i siste sekund av overgangsvinduet, men jeg har forstått at det kom overraskende på lagleder og at de nå må finne en erstatter. Det er jo uheldig dersom en spiller går aktivt inn for å sabotere, men jeg antar også at en spiller som gjør noe sånt blir mindre attraktiv for andre lag i fremtiden.

Han kommer også med en tydelig anbefaling til Kristengård og gjengen.

– Mitt åpenbare tips til wOrldklAn er å lete i 2. divisjon eller en spiller som ikke har deltatt i Telenorligaen tidligere denne sesongen. Det finnes nok av talenter der ute, og de har over tre uker på seg, forteller Tangedal.

– Det beste for meg

Christoffer «hEllberg» Hellberg Andersen sier han tok avgjørelsen fordi det var det beste for han.
Photographer: Fabian Fjeldvik

Christoffer «hEllberg» Hellberg Andersen sier til Gamer.no at avgjørelsen ble tatt spontant.

– Korrekt, mitt gamle lag visste ikke om avgjørelsen. Spontan avgjørelse som er det beste for meg. «Mikki» sikret at det ble lagt inn andre spillere før jeg ble med i Entelechy, slik at laget kan spille ut sesongen. Laget var en død sak uansett, så om de spiller med meg eller noen andre vil ikke ha stor betydning.

Han forstår også at wOrldklAn er frustrerte over hans avgjørelse.

– Det forstår jeg, men med tanke på fremtiden i det laget der burde de ta det med ro. Men en spiller på mitt kaliber er det mange som vil ta inn uansett hvor spontant det vil være.

– Hva får du i Entelechy som du ikke får i wOrldklAn?

– Stor sjanse at jeg får løfte en pokal på slutten av sesongen.

Han går nå fra et rolig lag over til et der det blåser godt rundt ørene på spillerne, både med jukseanklager og regelbrudd.

– Synes ikke at det er rart at folk har mistanke, men måten folk går fram på sosiale medier og leker administratorer er mange ganger verre enn at jeg forlot et lag ett minutt før overgangsvinduet stengte. Jeg støtter en skikkelig behandling av saken gjort av de respektive administratorene i Telenorligaen, ikke av en spiller, avslutter Andersen.

Motivasjon stod bak avgjørelsen

DISSE SPILLER FOR ENTELECHY

Vis mer

Ole «Saidonz» Christensen
Jonathan «Zame» Nyhagen
Henrik «Cryptik» Asphaug
Christoffer «hEllberg» Andersen
Mikael «mikki» Gaup

Ole «SaidonZ» Christensen og Entelechy ligger i skrivende stund øverst i Telenorligaen, og har vunnet King of Nordic to uker på rad. På spørsmål om hvorfor de gjør lagendringer nå, sier kapteinen følgende.

– Rett og slett motivasjon. «Zealot» var ikke humøret til å satse langsiktig, og det er målet vårt. Han ville fortsatt spille ut sesongen om vi ønsket det, men da måtte vi fortsatt ha startet på nytt med ny spiller. Ble bedre å bytte nå som vi har tre uker pause. Når motivasjonen mangler og man sover langt ut i treningene blir det veldig slitsomt for oss andre. På mandag holdt han på å forsove seg til selve Telenorliga-kampen, så vi ble enige om at vi skulle satse på en med mer motivasjon, sier Christensen.

Ole «SaidonZ» Christensen forteller at motivasjon var grunnen bak byttene.
Privat

Han sier også at som følge av at «Zealot» forlot laget, ble en annen spiller demotivert også.

– Uten «Zealot» tok det litt på motivasjonen til «iNTERP». Han bor langt unna og er lei av fly til LAN hele tiden så da ble det å ta med «hEllberg» samtidig.

Christensen mener også at det ikke har så mye å si for wOrldklAn om avgjørelsen falt ett minutt før vinduet stengte.

– Altså, ett minutt eller en time gir liten forskjell, det er nok litt kjipt, jeg ser den. Men for oss så var det mest fokus på hva vi ønsket ut sesongen. De virket nesten glade når «Mikki» dro en time før vinduet, og tok med to-tre gode spillere inn på laget for å fylle med en gang.

– Men ett minutt før gir jo ikke wOrldklAn sjansen til å finne en erstatter?

– Neida, er sant det, men var ikke noe vi tenkte på, vi var ikke helt ferdig med diskusjonen innad i laget vårt selv engang da, vi møtte bare ta en sjanse da vi følte tidspresset selv, avslutter Christensen.

Siste fra forsiden