Nordic Warthogs i King of Nordic

– Forrige sesong herjet jo svenskene ganske lenge

Ny sesong i King of Nordic starter fredag, og kommer med mange nye regelendringer. Philip «Philip» Løseth mener endringene er positive.

Philip «Philip» Løseth skal spille sammen med en vennegjeng i ukens King of Nordic.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill

King of Nordic returnerer med sesong åtte fredag kveld, og har fått med seg en del regelendringer over sommeren, etter svenskenes svære dominanse i forrige sesong.

Den første endringen er at Nuke har blitt erstattet av Train. Island trekker seg ut av turneringen, noe som gjør at det bare vil være fire lag hver uke. I stedet for helt tilfeldig valg av kart, har lagene mulighet til å utelukke ett kart, og seerne utelukke ett. Ukespremien ligger på omlag 4500 kroner, og hvis et lag vinner fem uker på rad, får laget en bonus på 23 000 kroner. Hvis ett lag vinner fem uker på rad, får ikke det aktuelle laget delta den neste uken, og det blir kvalifisering i det landet.

Positivt for alle landene, også det regjerende

DISSE SPILLER FOR NORDIC WARTHOGS

Vis mer

Philip «Philip» Løseth
Ole Kristian «Marcelious» Langan
Christian «Pham» Pham
Kristian «microvan» Nyborg
Tony «NiTo» Nilsen

Ukens norske utfordrer er Nordic Warthogs, med kaptein Philip «Philip» Løseth i spissen. Kapteinen forteller at dette er en vennegjeng som spiller sammen, og at laget til Telenorligaen enda ikke er satt.

– Ingenting er bestemt for Telenorligaen enda, vi er bare en gjeng som bestemte oss for å spille sammen i King of Nordic dagen før kvalifiseringen, forteller Løseth.

En av de viktigste endringene foran denne sesongen, er at lag ikke kan vinne mer enn fem uker på rad. Etter forrige sesongs store dominans fra svenskene, forteller Løseth at dette vil være positivt for alle landene, også svenskene.

– Det er jo også en positiv greie, som tillater andre spillere fra det regjerende landet som vinner de fem gangene på rad. Om vi ser på forrige sesong herjet jo svenskene fra Red Reserve ganske lenge.

Men det er også mange andre regelendringer i sesongens King of Nordic, og Løseth synes det er bra at endringene kommer nå.

– Det er veldig bra at de lar spillerne velge vekk hvert sitt kart, samt at publikum får bestemme litt også. Det at Island ikke deltar mer tror ikke jeg har så mye å si, siden de stilte med så og si samme lagoppstilling hver uke, og aldri klarte å slå gjennom mot noen av de andre landene, mener Løseth.

Philip «Philip» Løseth er klar for endringene i King of Nordic..
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

På spørsmål om laget har forberedt noe til turneringen, eller om de har sett noe på motstanderne, forteller kapteinen at de bare har spilt sammen i kort tid.

– Vi har ikke gjort noe forarbeid, og har ikke forberedt noe annet enn de kampene vi spilte sammen i den norske kvalifiseringen.

Les også
Tittelutfordrerne ble for sterke for favoritten Norse

Løseth håper endringene i høstens sesong gjør at Norge kan være det laget som tar steget opp i ukene som kommer.

– Håper de norske lagene slår gjennom snart, det er på tide. Jeg føler det er flere lagoppstillinger som viser potensiale til å gå internasjonalt, enn vi har hatt før, forteller den rutinerte Telenorliga-spilleren.

– Hvilke kart ønsker dere å spille på?

– Det kommer helt på det samme. Vi liker alle kartene, sier en selvsikker Løseth.

Hvis laget stikker av med ukespremien, har de veldig konkrete planer for hva pengene skal gå til.

– «Marcelious» skal vel oppgradere PCen så han kan spille Playerunknown's Battlegrounds uten problem. «NiTo» kommer sikkert til å bruke de på noen nye bokser med snus. Jeg kommer sikkert til og åpne et par kasser i spillet. «microvan» er litt usikker, og skjønner stort sett ingenting så pengene forsvinner nok et sted. «Pham» sier han skal kose seg med en ekstra pakke ris, avslutter kapteinen smilende.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til den sjette sesongen av King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 18. august.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden