Intervju

Tommy «Taiga» Le i The International

Første nordmann i verdens største spillturnering: – Jeg vil gjøre Norge stolt

Tommy «Taiga» Le er historisk - i august reiser han og Alliance til Shanghai.

Tommy «Taiga» Le er allerede historisk.
Epicenter

Forrige fredag sikret Tommy «Taiga» Le og Alliance seg en plass i The International 2019 etter seieren mot Gambit under Epicenter Major. Le ble med det historisk som første nordmann til å delta i kanskje verdens største e-sportturnering.

Med over 205 millioner kroner i premiepotten, i skrivende stund, er det store muligheter til å skaffe seg en brukbar timelønn i turneringen, så lenge man ikke er blant de første som ryker. Turneringen spilles i Shanghai i slutten av august.

Hovedpersonen selv var helt euforisk da han ble spurt av Gamer.no om hvordan følelsen var etter at kvalifiseringen var sikret.

– Jeg føler meg veldig stolt over dette. Før jeg begynte å spille Dota, lurte jeg på hvorfor det ikke var noen norske proffer i spillet. Spillet er så utrolig gøy og fascinerende med strategier og taktikker. Men for å være den første å spille i The International er en stor ære for meg og det norske Dota-miljøet. Jeg vil får flere folk engasjere seg, sånn at de ser at dette er mulig også for en nordmann. Dota er et veldig komplisert spill, men det skal ikke stoppe oss for å fortsette utvikle det norske miljøet. Jeg er også stolt over å representere for Arna Videregående Skole, ettersom jeg fullførte e-sportlinjen der.

LES OGSÅ: Tommy Østgaard er Norges simracing-håp

Den største turneringen noensinne

Tommy «Taiga» Le gleder seg til en enorm turnering.
Epicenter

Le forteller også at han tror det vil ha en ringvirkning i Norge at han har kommet hele veien til den gjeve turneringen.

– Jeg tror fansen min vil være stolte av at det er en nordmann som satser og har kommet så lang. Hvis jeg kan nå så lang, så kan andre også komme så lang, det vil veilede resten av miljøet, og vise at alt er mulig. Jeg vil gjøre Norge stolt og veilede andre i hvordan de kan følge fotsporene mine om de satser på Dota. Det hjelper mye å ha en kar du kan følge med på som er også norsk, for noen kan det være motivasjon nok.

LES OGSÅ: Nordmann kvalifiserte seg til Kuala Lumpur Major i Dota 2

Det er ikke til å stikke under stol at en deltakelse i The International nesten garanterer en enorm pengeutbetaling. Le har foreløpig ikke tenkt så mye på det, og fokuserer heller mot å gjøre det de skal gjøre, nemlig vinne. Han tenker også på hvor svært det hele er.

DISSE SPILLER FOR ALLIANCE

Vis mer

Tommy «Taiga» Le
Michael «miCKe» Vu
Samuel «Boxi» Svahn
Aydin «iNSaNiA» Sarkohi
Maximilian «qojqva» Bröcker

– Dette er det største LAN-et i e-sporthistorien, og det er vår første International, så alt kan skje. Jeg tror om du kommer til topp åtte så øker pengepremiene drastisk. Under fjorårets turnering fikk de rundt 550 000 kroner for å komme sist, så det er klart det er snakk om mye penger. I år er det enda større, så jeg tror summene vil øke enda mer, sier Le.

Steget fra majoren de nettopp spilte til The International er stor, også når det kommer til seere på nett og tilskuere i lokalet. Le sier at de prøver å ikke tenke så mye på dette.

Les også
– For norsk Counter-Strike er det et tap

– Det er veldig enormt, men jeg tenker ikke så mye på det når jeg er i spillet. Men jeg har tidligere slitt litt med press, men jeg har lært meg å kontrollere dette med erfaringen jeg har opparbeidet meg. Som danske Johan «n0tail» Sundstein sa: «Jeg tror ikke noen Dota-spillere kneler under press. Spillerne blir sterkere av det. Jeg tror om du våknet en morgen og måtte spille en finale, så hadde du spilt din beste runde med Dota noensinne.»

LES OGSÅ: MDG vil satse på e-sport

Tar en liten pustepause

Alliance tar seg en liten pause frem mot The International.
Epicenter

Inn mot The International som starter om i underkant av to måneder, har Alliance tenkt å ta seg en liten pause.

– Vi skal ha en pause nå. Etter det har vi tenkt å fly til Kina et par uker før for å trene til turneringen. Målsettingen er å komme så langt som mulig. Drømmen er selvfølgelig å løfte Aegis-trofeet, noe som er drømmen til alle Dota-spillere.

Avslutningsvis håper Le at alle nordmenn følger turneringen og støtter opp rundt ham og Alliance.

– Jeg skal gjøre mitt beste for laget mitt og Norge. Jeg vil ikke skuffe dere, så hei på meg under turneringen, alle dere er viktige, og hjelper meg til å nå drømmen min. Dette gjelder ikke lenger bare meg, men også norsk e-sport, avslutter Le.

Siste fra forsiden