– Forza Horizon-studioet jobber med et nytt Fable-spill

Det ryktes at det er dette den nye Playground-avdelingen driver med.

Microsoft

Det begynner å bli en stund siden det seneste spillet i den kritikerroste actionrollespillserien Fable landet på markedet, og nå kan det sannelig se ut til at en ny tittel omsider på vei. Nettstedet Eurogamer har nemlig vært i kontakt med kilder som hevder at så er tilfelle.

Opplysningene er altså ikke offisielt bekreftet, men kommer fra kilder som står prosjektet nært.

Ifølge kildene har Microsoft hyret Forza Horizon-utvikleren Playground til å utvikle det nye Fable-spillet. Det skal dreie seg om et actionrollespill som foregår i en åpen verden, med et fokus på figurer og historie.

Nytt Fable-spill er på vei. Dette skjermbildet er fra den oppdaterte versjonen av det første spiller i serien.
Microsoft

Bekrefter tidligere rapporter

Det skal ha blitt gjort store investeringer i spillet, og rundt 200 personer er visstnok satt til å jobbe med tittelen i et eget, nytt Playground-studio.

Opplysningene passer altså perfekt med tidligere rapporter om at Playground har opprettet et nytt studio med 200 medarbeidere som skal jobbe med et åpen verden-actionrollespill, så derfor er det nok god grunn til å tro at det faktisk er et nytt Fable-spill som er på vei. Ifølge disse tidligere rapportene er både Metal Gear Solid- og GTA-utviklere med på laget til det kommende Fable-spillet.

Eurogamer var i kontakt med tidligere ansatte hos Lionhead, som stod bak Fable-spillene. De fortalte at de er spent på hva Playground kan gjøre med serien og at teamet som jobber med det nye spillet består av talentfulle mennesker. Samtidig er de vemodige over at de aldri fikk muligheten til å lage Fable 4, som studioet hadde planer om å utvikle mens de jobbet med Fable Legends, som ble kansellert i forkant av Microsofts nedleggelse av studioet.

Ennå er spillet i den tidligste utviklingsfasen, så det kommer nok til å gå en god stund før vi får se spillet. Det seneste Fable-spillet vi anmeldte var den oppdaterte utgaven av det første spillet, Fable Anniversary, fra 2014.

Et av Playgrounds bilspill har nå fått en oppgradering: Slik er Xbox One X-versjonen av Forza Horizon 3 »

Siste fra forsiden