Forza-studioet ansetter utviklere fra Metal Gear Solid og GTA for å jobbe med åpen verden-spill

Playground Games bytter sjanger og har store ambisjoner.

Playground Games vil prøve seg på åpen verden-spill. Illustrasjonsbildet er tatt fra Forza Horizon 3.
Microsoft

Allerede i februar i år meldte vi at utvikleren av Forza Horizon-spillene, Playground Games, omsider skal bytte sjanger og ta steget inn i åpen verden-sjangeren. Nå foreligger det nye opplysninger om satsingen som tyder på store ambisjoner, melder nettstedet Gamesindustry.biz.

Playground Games har den siste tiden ansatt Sean Eyestone som produksjonssjef for den nye spillet. Eyestone har hittil jobbet hos EA DICE som produsent for det aktuelle Battlefront II, og før det igjen har han jobbet med Metal Gear Solid V: The Phantom Pain hos Kojima Productions.

GTA-utvikler også om bord

I tillegg til dette har Forza Horizon-studioet for litt siden hyret Will Kennedy, som har jobbet hos Rockstar North, studioet bak Grand Theft Auto-spillene, i åtte år. Kennedy hadde blant annet rollen som spilldesigner på Grand Theft Auto V.

Det nye spillet skal foregå i en åpen verden, uten racing. Dette bildet er bra Forza Horizon 3.
Microsoft

De nye medarbeiderne vil jobbe i en helt ny avdeling som Playground Games har opprettet. Den nye avdelingen vil bestå av til sammen 200 medarbeidere som alle skal jobbe med det nye åpen verden-spillet, som vi ennå altså vet fint lite om annet enn at det skal befinne seg i action-rollespillsjangeren.

Mens den ene avdelingen legger ut på nye eventyr i en ny sjanger, vil det andre imidlertid fortsette med det Playground kan best – nemlig racing-spill. Playground-grunnlegger Ralph Fulton uttalte overfor Gamesindustry tidligere i år at de ikke har planer om å legge Forza Horizon på hylla med det første:

– Vårt arbeid med Forza de siste seks, syv årene har vært utrolig for oss, og det forblir hovedfokuset vårt. Vi gir oss ikke med racing, og vi er fortsatt ivrige etter å lage nye racing-spill som byr på nye opplevelser for spillerne våre, forsikret studiosjefen.

Playground Games har altså kun stått bak Horizon-spillene i Forza-serien, som generelt har fått meget god mottakelse. Den foreløpig seneste tittelen fra studioet er Forza Horizon 3, som fikk 8 av 10 poeng av vår anmelder i fjor høst.

Gran Turismo Sport er heller ikke dårlig: Men det skorter litt på innholdet »

Siste fra forsiden