Nå skal Forza Horizon-utvikleren lage åpen verden-spill

– Vi har lyst til å prøve oss på en ny sjanger.

Playground Games vil prøve seg på åpen verden-spill. Illustrasjonsbildet er tatt fra Forza Horizon 3.
Microsoft

Forza Horizon-utvikler Playground Games har siden 2012 etablert seg som en meget dyktig skaper av racing-spill. Det britiske selskapet har imidlertid også lyst til å prøve seg på andre ting, og derfor oppretter Playground nå et nytt studio som får i oppgave å lage et åpen verden-spill.

«Project 2» skal foregå i en åpen verden, uten racing.
Espen Jansen, Gamer.no

I et intervju med GamesIndustry forteller Playground-grunnlegger Ralph Fulton at utvikleren lenge har snakket om å starte et nytt studio, og at dette er en flott mulighet til å prøve seg på en annen sjanger:

– Vi føler at vi har blitt ganske flinke til å lage racing-spill de siste årene. Vi kan alltid bli enda flinkere, men vi har lyst til å vise frem hva vi kan gjøre med en annen sjanger. Det er et av målene med Project 2, å la oss gjøre nettopp det, forklarer Fulton.

Trenger folk

«Project 2» er det foreløpige navnet til det planlagte åpen verden-spillet, men annet enn arbeidstittel og sjanger hadde ikke Fulton mye å si om prosjektet enda. Før utviklingen kan gå i gang gjenstår det nemlig mye jobb med organiseringen av Playgrounds nye studio.

Det gjenstår enda mye jobb før Playground kommer i gang det nye prosjektet.
Microsoft

Aller først trengs nye lokaler, forhåpentlig i nærheten av Playgrounds nåværende kontorer i Royal Leamington Spa i England. Deretter er målet å øke staben fra 115 til 200 ansatte, og så fordele disse mellom de to studioene:

– Det kommer til å bli en stor utfordring, men nøkkelen er å unngå at flere folk blir nødt til å drive begge prosjektene. Vi leter etter en helt ny ledergruppe for det nye prosjektet, som vi holder på å ansette nå, forteller Fulton.

Fortsetter med bilspill

Mens ett team legger ut på nye eventyr i en ny sjanger, vil det andre fortsette med det Playground kan best – nemlig racing-spill. Ifølge Fulton har utvikleren ingen planer om å legge Forza Horizon på hylla med det første:

– Vårt arbeid med Forza de siste seks, syv årene har vært utrolig for oss, og det forblir hovedfokuset vårt. Vi gir oss ikke med racing, og vi er fortsatt ivrige etter å lage nye racing-spill som byr på nye opplevelser for spillerne våre, forsikrer studiosjefen.

Playgrounds forrige bilspill imponerte.
– Et musikalsk, variert og vakkert bileventyr, mente vår anmelder »

Siste fra forsiden