Secret of Mana relanseres

Fra fjern fortid

SNES-klassikeren og Final Fantasy Tactics er på vei til iPhone.

Det enorme virvaret av spill og programvarer som er tilgjengelig på iPhone gjør det ofte vanskelig å vite hva som er verdt å kikke nærmere på. Å skille klinten fra hveten blir selvsagt litt lettere hvis et allerede publisert og kritikerrost spill dukker opp på formatet, og Square Enix melder nå at to slike er på vei.

Fra tidlig 90-tall kommer den gamle SNES-slageren Secret of Mana. Dette actionrollespillet satt i sin tid mange unge spillhjerter i brann, og bød på en forlokkende blanding av en enkel historie, pen tegnefilmgrafikk og nydelig musikk.

Spillet ble relansert på japanske mobiltelefoner i fjor, og det er antagelig denne utgaven som nå slippes her i Vesten. Du spiller en gutt som blir forvist fra hjembyen etter at han ved et uhell fjerner talismanen som beskytter den mot monstre. Sammen med to følgesvenner han møter på veien blir gutten involvert i en historie om imperier, ånder og eldgamle, gretne uhyrer med guddommelige krefter.

Handlingen i taktikkrollespillet Final Fantasy Tactics: The War of the Lions er langt fra det koselige eventyret i Secret of Mana. Spillet handler om krig, politikk og forræderi i en middelalderverden hvor kongedømer og mektige adelsfamilier tørner sammen.

iPhone-utgaven er basert på den som ble sluppet på PSP for et par år siden, som igjen var en oppdatert utgave av originalen på PS1. Uansett hvilken versjon av spillet du får fingrene i vanker det turbaserte, taktiske kamper med det fantastiske jobbsystemet. Dette lar deg skifte oppsettet på hæren din ved å endre klassen til en hvilken som helst kriger.

Både Secret of Mana og Final Fantasy Tactics: The War of the Lions slippes i løpet av året.

Secret of Mana
Final Fantasy Tactics: The War of the Lions

Siste fra forsiden