DreamHack Atlanta H1Z1 Elite Series

Fredag skytes verdens største H1Z1-turnering i gang

– Jeg vil si vi er et av topplagene i denne turneringen, sier norske Marius «kugeeh» Øygard Steinsrud.

H1Z1: King of the Kill.
Daybreak Game Company

Under DreamHack Atlanta i USA arrangeres det en storslagen H1Z1-turnering med over 800 000 kroner i premiepotten i soloturneringen, og over 1,2 millioner kroner i lagturneringen.

Tre nordmenn deltar i turneringen, Marius «kugeeh» Øygard Steinsrud og Markus «Fjeldern» Fjeld spiller for Epsilon eSports, og skal både være på lag og mot hverandre i USA. I tillegg har vi Hogne «chipzy» Kjærstad Krogsæther som spiller for Luminosity Gaming.

– Jeg vil si vi er et av topplagene i denne turneringen

DETTE ER EPSILON ESPORTS

Vis mer

Marius «kugeeh» Steinsrud
Markus «Fjeldern» Fjeld
Sebastian «BallonG» Eketrapp
Shaylin «Apexshay» Alexander
Riki «Splintexify» Järvinen

Gamer.no har pratet med Marius «kugeeh» Øygard Steinsrud i forkant av turneringen, som spilleren gleder seg veldig mye til. Han forteller at H1Z1 ikke er en veldig stor e-sport enda, men at potensialet er der.

– H1Z1 er veldig nytt innen e-sport, og dette er den andre konkurransen som har lagturnering. Jeg håper og tror det kan bli stort, med noen endringer.

– Hvilke endringer er det du tenker på?

– Tenker da på forskjellige spillmoduser, at man for eksempel starter med utvalgte ting og våpen, og er klar for kamp så fort man lander, forteller Steinsrud.

Marius «kugeeh» Øygard Steinsrud gleder seg til turneringen.
Privat

Spilleren er kanskje ikke så godt kjent for de fleste, men sier selv at han hadde en god progresjon i spillet før Epsilon kom inn i bildet.

– Jeg er 21 år gammel, spilt på PC siden jeg var 10 år gammel. Jeg begynte med H1Z1 når det kom ut. I starten var det litt av og på, men etter hvert var det noe jeg fikk til godt og synes var veldig morsomt. Når vi som et lag søkte etter noen å jobbe med, var Epsilon veldig imøtekommende, og de ble også imponert av det vi har fått til. Epsilon er en stor organisasjon innen e-sport og jeg er utrolig fornøyd med å kunne representere de, konstaterer Steinsrud.

For de som ikke kjenner spillet i det hele tatt, fungerer det på mange måter som kongen på haugen. Et visst antall spillere blir sendt ut av et fly, og må skaffe seg utstyr så fort man lander. Der kjemper man mot mange andre spillere, enten i lag eller alene. Sistemann som overlever, vinner kampen.

Den andre faktoren som spiller inn er et gassfelt som begrenser spilleområdet mer og mer, jo lenger kampen varer. Det er heller ikke store forandringene i de profesjonelle kampene sier Steinsrud.

– En profesjonell kamp foregår på samme måte som det man spiller til daglig i spillet. Den største forskjellen er kjennskapen lagene har til kartet, diverse plasser man kan være innenfor det trygge området, men også holde sammen for å jobbe som et lag. Det er veldig forskjellig fra kamp til kamp, det er også noe som gjør spillet noe helt annet enn andre spill, avslutter Steinsrud.

Les også
Hvorfor klarer ikke Norge å lage et topplag?

Nordmannen vurderer selv Epsilon som en av favorittene til å stikke av med premien, og mener de er et av de beste lagene.

– Jeg vil si vi er et av topplagene i denne turneringen. Vi er alle veldig flinke som solo-spillere, men vi fungerer også veldig bra som et lag. Laget går veldig godt overens. Vi er ikke bare lagkamerater, men kompiser, avslutter Steinsrud.

Turneringen følger du direkte på H1Z1 sin Twitch-kanal fredag klokken 20:00 »

Siste fra forsiden