ELEAGUE Major Boston

Fredag starter et av årets høydepunkt i Counter-Strike

Norske Håvard «rain» Nygaard og FaZe må gjennom kvalifisering til hovedturneringen.

Epicenter

DETTE ER ELEAGUE MAJOR BOSTON

Vis mer

24-lags major-turnering med omlag åtte millioner kroner i premiepotten. Kvalifiseringen og gruppespillet foregår i såkalt sveitsisk format, der hvert lag er nødt til å vinne tre kamper for å gå videre til sluttspillet. Taper et lag tre kamper, er laget eliminert.

Turneringen er sponset av Valve, og har blant annet klistremerker av laglogoene man kan kjøpe i spillet under turneringen.

Fredag er det klart for ELEAGUE Major Boston. Første del av turneringen, tidligere kalt Main Qualifier, har nå blitt satt sammen med hovedturneringen. Kampene spilles i ELEAGUE sine studioer i Atlanta, og 16 lag skal kjempe om åtte plasser inn i hovedturneringen som starter 19. januar.

Favoritter selv om de må kvalifisere seg

FaZe, med norske Håvard «rain» Nygaard i spissen, var på sin side favoritter før forrige major, men røk ut etter tre strake tap i gruppespillet. Dermed må laget gjennom kvalifiseringen før de kan delta i hovedspillet.

Siden forrige major har laget vunnet flere turneringer og er fortsatt regnet som den største favoritten, sammen med SK Gaming, til å vinne denne majoren.

FaZe spiller sin første kamp fredag klokken 18:30, mot amerikanske Team Liquid. Kampene spilles i sveitsisk format, noe som betyr at kampene etter første runde er ikke satt. Lagene som vinner tre kamper går videre til hovedturneringen, mens lagene som taper tre kamper, ryker ut.

Kampene ser du på ELEAGUE sin egen Twitch-kanal »

Under ser du sendeplanen for fredagens kamper. Tidspunkt er beregnet, men kan avvike noe hvis kampen før drøyer ut.

TidspunktLag A Lag B
16:00 Vega Squadronmot Renegades
17:15 mousesportsmot AVANGAR
18:30 FaZe Clanmot Team Liquid
19:45 FlipSid3mot Misfits
21:00 Sproutmot Space Soldiers
22:15 Natus Vinceremot Quantum Bellator Fire
23:30 G2mot Flash
00:45 Cloud9mot EnVyUs

Siste fra forsiden