Klassisk brettspill på 360

Fritt for Europa

EA jobber med en moderne utgave av RISK.

I 2008 inngikk de to gigantene EA og Hasbro en samarbeidsavtale som lot førstnevnte utvikle spill basert på sistnevntes mange leketøy og brettspill. Det ferskeste prosjektet deres er en oppdatert utgave av strategispillet RISK, som skal lanseres på Xbox Live i løpet av våren.

RISK i tradisjonell utgave er et turbasert brettspill hvor spillerne forsøker å erobre verden ved å bygge opp hærer og ta over hverandres territorier. Digitale utgaver har dukket opp flere ganger i løpet av spillmediets historie, men EA planlegger visstnok noe litt annerledes denne gangen.

Deres utgave har nemlig fem distinktive grupper å velge mellom, hver med egne styrker og svakheter. Dermed har spillet blitt døpt RISK: Factions. Det loves også helt nye kart å krige på, men det er ikke klart om det er snakk om mindre geografiske områder fra vår egen planet eller fantasiverdener. I tillegg loves det en god slump humor og en spillverden som ikke tar seg selv så veldig høytidelig.

Xbox 360-utgaven av RISK er under utvikling hos Stainless Games, som også stod bak Magic the Gathering: Duels of the Planeswalkers på samme format.

Siste fra forsiden