Nordavind møter Fact - Telenorligaen: League of Legends

Frykter ingen av de andre lagene

Mid Lane-spiller i Nordavind, Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen mener laget er ett nivå over resten.

Øyvind «Erixen» Eriksen frykter ingen av motstanderne i Telenorligaen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND:

Vis mer

Anders «Single Clap» Bjerkengen (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Nordavind har åpnet sesongen med seier i sin eneste gjeldene kamp, og vil utfordre førsteplassen om de tar med seg seieren mot tabelltoer Fact. Mid Lane-spiller i Nordavind, Øyvind «Eriksen» Saltrø Eriksen kan fortelle Gamer.no at seier og tabelltronen er innen rekkevidde dersom laget spiller på sitt vanlige nivå.

– Hvis vi spiller på vårt vanlige nivå, tror jeg kampen mot Fact kommer til å bli en enkel seier. Vi har spillere som fungerer bedre som et lag, sammenlignet med Fact, og jeg tror vi kommer til å vinne gjennom bedre samspill, individuelt spill og lagsammensetning. Jeg tror Fact var bedre i vårsesongen enn hva de er i høstens sesong.

Om resten av motstanden i Telenorligaen, kan Eriksen meddele at hans lag ligger ett nivå over.

– Jeg tror vi i Nordavind er et lag som ligger ett nivå over resten av lagene per dags dato. Det er ingen lag vi frykter, sier han til Gamer.no.

Følg kampen mellom Nordavind og Fact direkte, søndag 9. september, kl. 18:00 »

Et større press for å prestere

Øyvind «Erixen» Eriksen vil gjerne se flere tradisjonelle bedrifter involvere seg i norsk e-sport.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

I sommer meldte DNB sitt inntog i norsk e-sport. Eriksen forteller Gamer.no at laget føler et større press for å prestere enn tidligere, nå som laget har en stor sponsor i ryggen.

– Fra i fjor merker jeg helt klart en forskjell, nå som vi har en større organisasjon i ryggen som kan tilby mer enn andre. Vi føler et større press for å prestere, men har samtidig mer motivasjon, og et formål å spille for å gjøre at norsk e-sport blir tatt mer seriøst.

Når han blir spurt om hvilke andre bedrifter han gjerne vil se gjøre sin entré på den norske e-sportscenen, fremmer Eriksen bedrifter med sportslige holdninger og positiv innstilling.

– Jeg vil se bedrifter med sportslige holdninger involvere seg i e-sport. Alle bedrifter som kan fremme e-sport på en positiv måte. Jeg vet blant annet at Tine med sitt varemerke YT har vist interesse for norsk e-sport, forteller han til Gamer.no.

– Nordavind er mest sannsynlig det svakeste laget av forhåndsfavorittene

DISSE SPILLER FOR FACT:

Vis mer

Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Adam «Lider» Ilyasov (Mid)
Sander «Zhandia» Skogstad (ADC)
Sondre «Tivity» Afdal (Support)

Les også
Denne trappa er en av mange nyheter på Mirage
Anders «Sharp» Lilleengen
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

I motsetning til Nordavind-spiller Eriksen, mener Jungle-spiller i Fact, Anders «Sharp» Lilleengen at det er Nordavind som ligger ett hakk bak resten av forhåndsfavorittene.

– Nordavind er ett av fire lag som på forhånd er forventet å nå sluttspillet. Jeg ser på de som en av de generelt sterkeste motstanderne i Telenorligaen, men mest sannsynlig det svakeste laget av Riddle, Bitfix, Nordavind og oss. Jeg vet at de har en spiller i Top Lane som er stor i kjeften, men det er på tide at vi viser «Clappern» hvordan Telenorligaen er i høstsesongen, forteller han til Gamer.no.

Lilleengen tror derimot ikke at sluttspillet kommer til å bli spilt uten Nordavind, men sier til Gamer.no at Celestial kan vise seg å være sterke utfordrere.

– Sluttspillet kommer nok mest sannsynlig til å bestå av de fire nevnte lagene, men jeg drar frem Celestial som en sterk utfordrer, ettersom «Flaker» er Norges desidert beste Top Lane-spiller.

Og det var nettopp mot Celestial Lilleengen og resten av Fact måtte dele poeng i Telenorligaens andre serierunde. Selv forventer ikke Lilleengen at de kommer til å møte like godt forberedte lag utover sesongen.

– Jeg lærte litt om oss selv, da vi tapte den første runden mot Celestial. Det skal sies at «Hatrixx» dro lasset ganske hardt, og han sørget for å svare godt på det vi er sterke på. Hele stallen deres gjorde det greit, men jeg forventer ikke samme disiplin og dedikasjon hvis andre lag bestemmer seg for å prøve samme strategi.

To lag ute av dansen

SLIK SPILLES TREDJE RUNDE AV TELENORLIGAEN:

Vis mer

Kl. 18:00: Celestial - Vanir
Kl. 18:00: Trikken - Bitfix
Kl. 18:00: Nordavind - Fact

Alle kampene spilles søndag 9. september.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider »

Etter Telenorligaens andre runde ble det klart at både Berserk og Valhalla trekkes fra førstedivisjon, og deres eksisterende kampresultat vil dermed strykes. På grunn av hendelsene kommer ingen lag til å rykke direkte ned fra førstedivisjon. Ett lag vil likevel måtte forsvare sin plass i Norges øverste nivå etter det ordinære seriespillet.

Tross uheldige hendelser, vil kampen om en plass i sluttspillet fortsette for fullt utover sesongen. I skrivende stund er det Riddle, Fact, Air og Nordavind som sitter på de fire plassene, men mye kan endre seg gjennom de seks kommende rundene.

Slik ser tabellen ut før Telenorligaens tredje runde
Skjermdump: Gamer.no

Siste fra forsiden