Conan Unconquered

Funcom viser frem mer av Conan Unconquered

Fersk video gir en smakebit på hvordan strategispillet vil fungere.

Like før jul kunngjorde Funcom at arbeidet var i gang med et nytt spill i Conan-serien. Conan Unconquered – som det heter – er et strategispill utviklet av Command & Conquer-veteranene i Petroglyph Games, og planen er å slippe det for PC i løpet av andre kvartal i år.

Spillere må bygge opp basen sin for å overleve både fiender og spillets nådeløse omgivelser.
Funcom

Ettersom lanseringen nærmer seg, fikk vi denne uken et nytt dryss med detaljer, samt en første kikk på hvordan spillet vil fungere. I en fersk videodagbok – som du kan se over – forklarer Petroglyph litt om hva vi kan forvente, og om hvordan spillet skiller seg fra tidligere innslag i sjangeren.

– Ikke tradisjonell sanntidsstrategi

Som utvikleren forteller, går Conan Unconquered en litt annen vei enn Petroplyphs tidligere spill. Andre eksperimenter innen sanntidsstrategisjangeren har fungert som en viktig drivkraft bak prosjektet, og teamet trekker frem både Frostpunk og They Are Billions som inspirasjonskilder.

– Disse er fantastiske spill, og de er fantastiske eksempler på overlevelsesstrategispill. Og vi tenkte «Det er skikkelig kult. Hva annet kan vi gjøre med dette?».

Resultatet er altså Conan Unconquered, som beskrives som et sanntidsstrategispill med overlevelseselementer der målet er å holde seg i live så lenge som mulig. I stedet for å bygge opp en hær og gå til angrep på en fiendtlig base, må spillere forsvare seg mot bølger med ondsinnede skapninger, som stadig vekk øker i størrelse og vanskelighetsgrad.

I tillegg kjemper man en endeløs kamp mot sine omgivelser, og Petroglyph forteller at nådeløse elementer som sykdom, sandstormer og brann blir blant utfordringene spillere må hamle opp med.

Det hele kan spilles enten alene eller sammen med en venn – eller fremmed, for den saks skyld. Med to på laget kan arbeidsoppgavene, som sanking av ressurser, fordeles, men det blir også langt vanskeligere å holde seg i live.

Etter sitt beste år noensinne, ser Funcom mot fremtiden.
Den norske utvikleren skal nå lage nye spill basert på Dune-universet »

Siste fra forsiden