Fungerer dine PS2-favoritter på PS3?

Nå kan du sjekke om dine favorittspill fra PlayStation 2-biblioteket er blant de cirka 1800 titlene som kan kjøres på PlayStation 3.

I USA og Japan har Sony til nå gått for en maskinvarebasert bakoverkompatibilitet, men for å spare penger vil den europeiske modellen av PlayStation 3 benytte seg av en programvarebasert løsning som minner litt om den vi finner på Xbox 360.

God of War 2 fungerer på PS3

Nå har Sony lagt ut et nettsted hvor de lister opp alle spillene som er kompatible med PlayStation 3. Totalt kan over 1800 PS2-spill (cirka 75% av alle PS2-spillene på det europeiske markedet, i følge Sony) kjøres på PS3. Hvert spill har fått mellom én og tre stjerner, avhengig av hvor godt det fungerer.

Tre stjerner er forbeholdt spillene som fungerer helt knirkefritt på Sonys nye konsoll. Her finner vi blant annet begge God of War-spillene, Shadow of the Colossus og de to første GTA-spillene. To stjerner gis til spill som burde fungere med noen merkbare problemer, mens spill som får én stjerne burde fungere, men vil ha flere problemer. GTA: San Andreas er blant disse.

Sony har også gitt noen hint til hvordan man skal få mest mulig ut av bakoverkompatibiliteten på PS3. I korte trekk bør man ikke koble til overflødige USB-enheter, ikke bruke 60 HZ og nettverksmodi og hoppe over videosekvenser (FMV) som ikke er nødvendige. Man kan heller ikke spille PS2-spill i nettverk.

Siste fra forsiden