Sniktitt

Borderlands 3

Gærnere, mer, mer og atter mer

Borderlands 3 er større, ville og mer loot-basert enn noen gang.

2K Games

LOS ANGELES (Gamer.no): Flere våpen, mer loot, tøffere evner og nye områder å utforske. Borderlands 3 ser ut til å bli et fyrverkeri av et spill for de som kjenner suget etter muligheten til å leve et liv som gale våpensamlere i en rar, men sjarmerende sci-fi-verden.

SE OGSÅ: Gearbox har vist frem mer fra Borderlands 3 »

Sa noen våpen?

Det er ikke så mye man kan si om Borderlands-serien som ikke er sagt allerede, men er du helt ny vil det nok være «schlooter» (loot shooter) som beskriver det aller best. I det hele tatt løper du rundt og kvitter deg med fiender som prøver å kvitte seg med deg, plukker opp det de har, gjør det samme med kister og andre containere, finner nye våpen og annet utstyr, og bruker mye av tiden din på å egentilpasse nevnte våpen.

2K Games

Borderlands 3 ser ut til å skru et allerede crazy konsept opp til 100, og lar deg reise vekk fra kjente Pandora for å utforske en noe mer frodig svampeverden. Her finnes det dinosaurlignende skapninger som ønsker intet mindre enn å kverke deg og dine, men løfter om enda bedre våpen og modifikasjoner til disse gjør naturligvis at reisen blir verdt det.

Borderlands 3s egentilpasningsmuligheter er større enn noen gang før, med mulighet til å endre utseendet på våpen, legge til modifikasjoner, feste små klenodier til dem, og mer. Moze for eksempel, en av de nye figurene i spillet, har en stor mech-robot hun kan hoppe inn og ut av. Denne kan man blant annet modifisere våpnene på, samt legge til spill-endrende muligheter som å la en venn hoppe på toppen av mechen og bruke en egen mitraljøse samtidig som du styrer beistet.

Ta med venner, da vel

Som tidligere fokuserer Borderlands 3 på å være så tilgjengelig som mulig, og vil tilby én- og flerspiller både lokalt og på nett. Å ha muligheter som å la venner benytte seg av dine egne evner er derfor noe som virker skikkelig kult, og gjør at man kan lage klasser spesielt designet for når man spiller med en venn. Borderlands 3 åpner også for at man kan dele loot med en venn, altså sende våpen mellom hverandre, selge våpen slik at de blir tilgjengelig på markedet slik at andre kan kjøpe dem, og gjør det mulig at alle som spiller sammen får tilgang til den samme looten man vinner mens man spiller.

2K Games

Demoen vi fikk prøvd lot oss kjempe mot hordene til de sære Calypso-tvillingene, to gale søsken som jager selfies og likes koste hva det koste vil. Å komme inn i spillet var ingen sak, og med et gevær i hånden og en kul evne bare et klikk unna, kom vi kjapt i gang med å knuse disse tullingene sønder og sammen.

Amara var figuren vi valgte oss ut, en kvinnelig figur med noen tøffe superkrefter. Når den er fulladet kan hun hoppe mot fienden og smelle i bakken med seks fremmante armer og hender i et angrep som minner om Titan-smash i Destiny, noe som definitivt fikk fiendene til å fly. En morsom granat hun var utstyrt med landet på bakken og spratt seg vei videre som en flat stein mot vannkanten, og sprang på hvert punkt ikke lenge etter.

Våpnene var deilige å bruke, og basert på typen er det også fundamentalt forskjellige måter å bruke dem på. En kraftig hagle var ikke bare brukbar som et nærkampsvåpen, men kunne også lades om ved å slenge den mot fienden i en stor eksplosjon. Å skyte ett skudd og så lade om (med andre ord, kaste den som en granat) ladet om hele magasinet og brukte opp alle de 12 andre skuddene i røret, så å bruke muligheten på riktig tid er naturligvis viktig å tenke på.

Konklusjon

Les også
Anmeldelse: Borderlands 3
2K Games

For en som kanskje ikke har spilt Borderlands-serien så mye som han har blitt oppfordret til å gjøre var det svært enkelt å sette seg ned med Borderlands 3, og lysten på å fortsette skytingen – og å høre de svært gode og kraftige lydene – måtte ikke akkurat tvinges frem. Grafikken er bedre enn noen gang, våpnene flere og mulighetene dypere. Vi ser frem til neste gang vi får kloa i Borderlands 3, som nok vil bli en gang i september når det endelige spillet slippes. Frem til da er vi rimelig sikre på at det er lov til å glede seg, og at man kan gjøre det med god samvittighet.

Du finner flere E3-nyheter på vår samleside for messa »

Siste fra forsiden