Borderlands 3

– Borderlands 3-utviklerne får ikke bonusene de ble lovet

Kilder hevder at Gearbox snyter sine ansatte for store summer.

2K

Store deler av Borderlands 3-teamet fikk seg en skikkelig støkk denne uken, da Gearbox angivelig kunngjorde en kraftig redusering i selskapets bonusordning. Ifølge en rapport fra Kotaku hadde ledelsen lovet store summer til de ansatte, men nå står mange igjen uten noe å vise til.

Utviklingen skal ha blitt for dyr

Borderlands 3 har vært en stor suksess for Gearbox, men tilsynelatende ikke stor nok til å gi de ansatte bonusene de ble lovet.
2K

Flere forskjellige personer med kjennskap til forholdene hos Gearbox, forteller at selskapet opererer med en litt uortodoks lønnsordning for ansatte. De fleste tjener mindre enn hva som er vanlig i spillbransjen, men til gjengjeld får alle kvartalsbonuser basert på fortjenesten fra spillsalg.

Gitt suksessen til Borderlands 3 forventet flere av de ansatte en saftig bonus for dette kvartalet, og det skal de ha hatt god grunn til. Kotakus kilder hevder at Gearbox-ledelsen hadde lovet alt fra noen hundre tusen til over en million kroner – fordelt etter hvor lenge man har arbeidet for selskapet – men da lønningsdagen kom var bonusene langt mindre enn ventet.

Ifølge tre personer som skal ha vært til stede da nyheten ble kunngjort, skyldte Gearbox-sjef Randy Pitchford på høye utviklingskostnader. Etter at utgiver 2K hadde tatt sin del av kaka var det bare ikke nok igjen til Gearbox-teamet.

– Fritt frem å slutte

I en uttalelse til Kotaku skryter utvikleren av «den mest generøse bonusordningen i hele spillbransjen». Gearbox bekrefter at det offisielt har begynt å tjene penger på salg av Borderlands 3, som igjen betyr at de ansatte har fått sin første bonussjekk. Ikke overraskende nevnte uttalelsen imidlertid ingen ting om brutte løfter eller misnøye blant teamet.

Internt skal Pitchford etter sigende ha gitt beskjed om at det er fritt frem å slutte for alle som ikke er fornøyde med bonusordningen. Samtidig har flere trukket frem ryktene om at Gearbox-sjefen selv tok ut en forskuddsbonus på 125 millioner kroner da Borderlands 3-utviklingen begynte i 2016.

Gitt de ferske uenighetene mellom ansatte og ledelsen tror Gearbox-medlemmer at flere vil forlate studioet i ukene og månedene fremover.

Les også: – Randy Pitchford gikk til angrep på meg og stjal penger fra studioet »

Siste fra forsiden