Galskapen er tilbake i eventyrland

American McGee lager nytt mareritt til stakkars Alice.

Spilldesigneren American McGee startet karrieren hos Id Software, men er kanskje best kjent for jobben han gjorde hos Electronic Arts rundt år 2000 da han laget sitt helt egne American McGee's Alice.

Alice: Madness Returns

Spillet var en kullsvart og dyster versjon av Alice i eventyrland, og fikk temmelig god kritikk, spesielt på grunn av en høyst original, kreativ og slående spillverden.

Nå gjenforenes American McGee med Electronic Arts, som skal gi ut hans og utvikler Spicy Horse sitt Alice: Madness Returns. Slik ordlegger bakmannen seg i pressemeldingen:

– Alice er en klassisk historie og uendelig rik på minneverdige rollefigurer, steder og opplevelser. Vår tilnærming til Alice: Madness Returns tar denne fargerike verdenen og skaper den på nytt med psykotiske personligheter og gjennomtrengende galskap.

Spillet finner sted 10 år etter det forrige spillet. Alice har vært på sinnsykehus i et tiår, og sliter fortsatt med traumene etter at hun mistet familien i en brann. Nå venter en ny psykiater som skal hjelpe henne med å bli kvitt hallusinasjonene, men ut fra skjermbildene ser det ikke ut som om hun skal klare det helt med det første. Det som venter oss er en ny dose ondskapsfulle fiender i en gjennomført korrupt verden.

American McGee var forøvrig sist aktuell med det nedlastbare American McGee's Grimm i 2004 og Bad Day L.A. i 2006. Sistnevnte fikk nærmest historisk dårlig kritikk fra en lang rekke anmeldere.

Alice: Madness Returns utvikles til Playstation 3, Xbox 360 og Windows-PCer og slippes en gang i 2011.

Siste fra forsiden