League of Legends / Telenorligaen

Gamermag stiller med tre innbyttere i helgens ligakamp mot Riddle

Tre av spillerne er på skoletur til Tyskland.

Riddle/Gamermag/Riot/Gamer.no

Bunnlaget Gamermag møter nå Riddle i en League of Legends-kamp der begge er avhengig av poeng. Riddle, som nylig hentet inn regjerende seriemestere fra Lions, har for øyeblikket bare fire av tolv mulige poeng. Gamermag på sin side ligger på sisteplass med null poeng. Et tap her kan bety nedrykk for Gamermag.

Kampen spilles lørdag 2. april, klokken 18:00. Resten av kampoppsettet finner du på turneringssiden for ligaen.

– Vi frykter ingen fra Gamermag

Adrian «Dipzey» Kjellesvik fra Riddle tror på 2-0-seier.
Benedichte Breistøl

Spillerne i Riddle har lang erfaring fra offline-arrangement, både her til lands og utlandet. Tidligere har de deltatt på eksempelvis DreamHack Winter 2015, The Convention 2015 og The Gathering 2016 for å nevne noen. Lagleder Adrian «Dipzey» Kjellesvik forteller til Gamer.no at det er viktig for laget å reise og delta på arrangement sammen.

– Det er viktig for oss at alle på laget har samme motivasjon, og det er å vinne. Det er slik vi skal spille og vi kommer alltid til å ha et mål om å vinne.

Riot har økt fokuset i Norden for sine offisielle turneringer, med Ragnarök som det nyeste tilskuddet. Der ble Riddle ble overkjørt av danske Tricked i finalen. Med andreplass kunne Riddle likevel trøste seg med nesten 25 000 kroner.

– Det er veldig spennende at Riot satser mer i Norden, og de har fortalt at de skal satse enda mer. Dette gir ekstra motivasjon for oss. Kult at det er flere enn Telenorligaen som satser på konkurransebasert dataspill i Norge, forteller Kjellesvik.

Riddle er på voldsom poengjakt for å komme høyt nok på tabellen denne sesongen. Laget står kun iført én seier på de fire første rundene. Etter helgens runde møter de BX3 og Expert Gaming, og på papiret skal dette være to tre-poengere til Riddle.

– I helgens femte runde møter dere bunnlaget Gamermag. Hva er dine tanker om kampen?

– Gamermag er i tillegg til alle andre lag i ligaen noen vi ikke bør undervurdere. Vi er avhengig av full pott for å henge med i toppsjiktet, for per i dag ligger vi bak i ligaen og der hører vi ikke hjemme. Jeg er litt usikker på hvilke spillere Gamermag stiller med i helgen, men vi frykter ingen av spillerne hos Gamermag.

RIDDLES LAG I HELGEN:

Vis mer

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Joakim «Accziz» Torsvik (Support)

GAMERMAGS LAG I HELGEN:

Usikker (Top)
Andreas «Gelefisk» Halkjelsvik (Jungle)
Usikker (Mid)
Christian «Rias Gremory» Stafset (ADC)
Usikker (Support)

Riddle, eller tidligere Lions, er ett av lagene som oftest blir sendt som TV-kamp i Telenorligaen. Kjellesvik forklarer at laget ikke blir påvirket av at deres kamper blir direktesendt på nett.

– At det er TV-kamp eller ikke, påvirker ikke oss. Vi har samme motivasjon gjennom hele sesongen, uansett, med mindre noen prøver på noen spesielle ferdighetstrekk i kampene, ler Kjellesvik.

Les også
– Hvis vi taper, farger jeg håret mitt grønt

– Hvilke lag tror du rykker ned?

– Gamermag rykker ned, og det andre laget som rykker ned blir enten BX3 eller Expert Gaming.

– Resultatet i helga?

– Resultatet i helgen blir 2-0 til oss. Vi er bedre spillere individuelt sett. Vi er bedre som lag, og sitter med mye mer erfaring.

Gamermag stiller med tre innbyttere

Bunnlaget Gamermag har vært preget av den rekke spillerbytter den siste tiden, noe som har gått utover resultatene. Før helgens kamp har ikke klubben tatt et eneste poeng og ligger i faresonen for å rykke rett ned i 2. divisjon.

– Det har vært en del forandringer den siste tiden, men vi har gått tilbake til gamle trakter og hentet tilbake August «FatBat» Lindberg og Jonny «Zitrex» Soltvedt. I tillegg er det sannsynlig at vi benytter oss av John «Zagan» Hatling for Mid Lane-rollen. Dessverre er alle de nevnte spillerne i Tyskland på klassetur, så til helgen spiller vi med tre innbyttere, forteller manager Renate Karstad til Gamer.no.

Renate Karstad er manager for Gamermag sitt League of Legends-lag.
Privat

Videre forteller Karstad om årsaken til de store endringene i laget.

– Vi gjorde endringer i laget for å se om vi kunne få bedre resultater ut av det, men vi kom fram til at det var mer stabilt med gamle spillere og derfor har vi hentet dem tilbake.

Resultatene til Gamermag forbedret seg ikke etter spillerbyttene, og på lørdag venter det tøff motstand i Riddle som nå regnes som et av landets beste lag.

– Riddle var et av de lagene jeg så på som svakest i begynnelsen av sesongen, men etter spillerbyttene har de blitt veldig sterke. Jeg tror Riddle når topp to i Telenorligaen. Individuelt sett er nivået veldig høyt, men det er vanskelig å peke ut noen som skiller seg ut. De har spilt veldig mye som et lag, så samholdet og samarbeidet er bra. Laget er fryktet både individuelt som spillere og samlet som et lag.

– Resultatet i helga?

– Ettersom det er Riddle vi møter er det stor sannsynlighet for at vi taper 0-2, men vi skal gjøre vårt beste og håper på uavgjort, avslutter Karstad.

Oppgjøret mellom Riddle og Gamermag ser du på GamerTV lørdag 2. april klokken 18:00.

Siste fra forsiden