Gamescom - koronavirus

Gamescom avlyst – erstattes av digitalt show

Koronaviruset stikker kjepper i hjulene for spillmessa.

Gamescom

Gamescom – verdens mest besøkte spillmesse – vil ikke gå av stabelen som vanlig i år. Det bekreftet arrangøren denne uken, som følge av Tysklands beslutning om å stanse alle store tilstelninger frem til september.

Flere hundre tusen besøker Gamescom i Köln hvert år.
Gamescom

I en uttalelse via Twitter skriver Gamescom-ledelsen at det er en skuffende avgjørelse, men at det viktigste er å hindre videre spredning av koronaviruset.

– Det er offisielt: dessverre vil ikke Gamescom avholdes i Köln i år. Som mange av dere er vi også skuffet, fordi vi har jobbet i månedsvis med å sette sammen et fantastisk Gamescom 2020, og det har mange utviklere og utgivere også. Det er derimot klart at vi må stå sammen mot korona-pandemien, sa teamet.

Videre lover Gamescom at de som allerede har kjøpt billetter vil få pengene sine tilbake. Denne prosessen skal foregå automatisk i løpet av ukene som kommer, så arrangøren ber alle smøre seg med litt tålmodighet.

Gamescom hadde over 370 000 besøkende i 2019.

Kjører på med digitalt show

I stedet satser Gamescom på å levere et heldigitalt show på nett. Planleggingen er allerede i full gang for opplegget, som skal avholdes mot slutten av august. Arrangøren har ikke gått ut med noen detaljer enda, men lover en skikkelig feiring for spillinteresserte.

– Gamescom er tross alt verdens største spillbegivenhet, og slik skal det være i år også. Dere kan se frem til hvordan vi vil feire de beste spillene og Gamescom sammen med dere og millioner av spillere verden over mot slutten av august, selv om det kun blir digitalt denne gangen, lover arrangøren.

Les også: E3 2020 er avlyst »

Siste fra forsiden