Sony lanserer sine første 3D-spill

Gammelt blir nytt

PlayStation 3-eiere kan nå kjøpe 3D-utgaver av enkelte titler.

Som produsent av både spillkonsoller og 3D-TVer er det ikke akkurat overraskende at Sony vil satse sterkt på 3D-teknologi i tiden framover. Det er allerede blitt avslørt at Killzone 3 kommer til å tilby spilling i stereoskopisk 3D for de som måtte ønske det, men Sony har også andre 3D-spill på trappen. Første dose kommer på PlayStation Network i dag, og det er snakk om oppdaterte utgaver av eldre titler.

WipeOut HD

De aktuelle spillene er WipEout HD, SuperStardust HD og PAIN. Sony tilbyr to forskjellige måter å anskaffe spillene på. Du kan enten kjøpe dem individuelt eller i en samlepakke. Hvis du går for sistnevnte får du også med en demo av Motorstorm: Pacific Rift i 3D. Hvis du allerede eier spillene kan du laste ned en gratis oppdatering som tilføyer den nye effekten.

PAIN

WipEout HD er et futuristisk bilspill hvor du kjører i uforsvarlig høy hastighet på baner høyt over bakken. 3D-utgaven inneholder hele originalspillet, men ikke tilleggspakken Fury.

SuperStardust HD

PAIN blir derimot en langt mer redusert opplevelse. Her får du nemlig bare det første området og tre spillmoduser. To av disse modusene er nye og eksklusive for 3D-utgaven, og skal la deg kaste folk på isblokker og romvesener. Å slenge folk rundt for å forårsake mest mulig skade og ødeleggelse er forøvrig det eneste PAIN går ut på. Det er visstnok populært på PlayStation Network, men personlig ble jeg ikke særlig imponert da jeg anmeldte det i fjor.

Motorstorm: Pacific Rift

I SuperStardust HD skal du beskytte planeter fra asteroideregn. Det gjør du ved å fly rundt planetene og skyte i filler alle asteroider som suser mot dem. I pressemeldingen står det ikke noe om hvor mye av spillet som er i 3D, så da får vi vel anta at hele greia har blitt oppdatert.

Den nevnte demoen av bilspillet Motorstorm: Pacific Rift lar deg teste banen Kanaloa Bay i 3D. Om og når det vanker en full utgave av spillet med denne effekten står det ingenting om.

Alle tre spillene og demoen i en pakke koster deg rundt 250 kroner.

Siste fra forsiden