Går monsterdreperen i fella?

Vi legger den ferske The Witcher 2-trailer under lupen.

Denne saken inneholder spoilere. Les videre på eget ansvar.

The Witcher var et rollespill som tok mange på senga. Her fikk vi et spill som spillmessig var en eneste stor hyllest til rollespill fra gamle dager, men med en eksepsjonelt dyp, velskrevet og nyansert historie som utvilsomt har inspirert andre utviklere innen sjangeren.

Les også:The Witcher 2 på vei

Vi har helt siden tidlig høst i fjor visst at oppfølgeren er underveis, takket være en lekket video. Nå nylig ble derimot spillet offisielt annonsert. The Witcher 2: Assassins of Kings er på vei til PC og konsoller og nå har vi fått den første offisielle traileren:

La du merke til den skjulte beskjeden i slutten av klippet? (Rundt 2 minutt og ett sekund uti.)

Beskjeden har ikke mye detaljer å røpe, men den gir likevel den mest håndfaste infoen vi har fått til nå. Her fastslås det at spillet har vært under utvikling av skaperne av serien, CD Project, siden det første spillet ble ferdigstilt.

Utviklerne innrømmer det første spillet ikke var et perfekt spill, det var studioets debut tross alt. Men de lover at alt som gjorde The Witcher til et såpass bra spill vil være enda bedre i The Witcher 2. Fokuset er fortsatt det samme, nemlig å levere et spill en moden og fengslende historie, og spektakulær kamp.

Den skjulte beskjeden

Les også: The Witcher 2 også til konsoller

CD Projekt er ifølge seg selv et studio bestående av uavhengige, frie tenkere som ikke tar hensyn til finansielle faktorer: et studio som driter i hva som er trendy til enhver tid. I tillegg loves det loves at The Witcher 2: Assassins of Kings vil støtte seg på helt ny teknologi, til forskjell fra forgjengeren som tok i bruk en modifisert versjon av Aurora-motoren. Denne motoren skal være utviklet spesielt for å skape ikke-lineære spill med omfattende plott og en ordentlig levende verden.

Når det gjelder selve traileren så er det tydelig at det starten av klippet som røper mest om handlingen. De av dere som har spilt ferdig eneren (Spoiler-advarsel) husker kanskje at spillet sluttet med en ordentlig cliff-hanger, når kong Foltest nesten ble drept av en dødelig effektiv leiemorder. Denne leiemorderen var til og med sterk nok til å vær en utfordring for hovedpersonen i spillet, Geralt, som jo er en Witcher – en supertrent og genmodifisert monsterdreper.

Traileren begynner med at en mystisk utseende person oppsøker en arrete skapning i en hule. Den arrete skapningen viser til et menneskehode og påstår at han har drept én konge allerede, og kan drepe flere, uten å få noe betaling eller anerkjennelse. Han hevder at han er en tilhenger av de ikke-menneskelige skapningene av Temeria, altså alvene og dvergene.

Les også
Nytt Silent Hill under utvikling

I The Witcher-verdenen blir disse to gruppene behandlet svært dårlig av den dominante menneskerasen, misnøyen er så stor at spesielt alver har gått til motmæle flere ganger tidligere. Det kan tyde på at det fortsatt er arge dverger og alver som ønsker å fjerne kronene fra menneskekongenes hoder, eller bare fjerne selve hodene i samme slengen.

Traileren viser også at vi nok en gang spiller som en Witcher, noe som er ganske så innlysende, ikke minst med tanke på tittelen. Om det fortsatt er Geralt som er hovedperson er litt vanskelig å si helt sikkert. Ansiktet til Witcheren i traileren er ikke spesielt lik den Geralt vi ble kjent med i det første spillet, men likhetene er der absolutt. Sannsynligvis er det den såkalte Hvite Ulven vi ser i traileren; han ser nok annerledes ut fordi oppfølgeren bruker en helt ny spillmotor.

Hva utleder du av traileren?

Siste fra forsiden