Telenorligaen Counter-Strike

Går mot ellevill avslutning i 2. divisjon torsdag kveld

Fire lag kjemper om opprykk til den øverste divisjonen i Counter-Strike.

Både Apeks og Oslo Lions kjemper om opprykk torsdag. Vi har tatt en prat med Christopher «zyme» Andersson i Apeks og Oslo Lions-trener Høgni «HøGi» Nolsøe Sævarang.
Fahil Anweri/Eivind Von Døhlen/Montasje: Gamer.no

SLIK SPILLES SISTE SERIERUNDE I 2. DIVISJON

Vis mer

Kl. 20:00 Svein Pavels Boostsquad - Fjord Esports
Kl. 20:00 dGamers - Oslo Lions
Kl. 20:00 Apeks U18 - Highscore
Kl. 20:00 Vilay.North - Blue Revision
Kl. 20:00 NoStrats - Demise black

Alle kampene spilles torsdag 11. april.

Det går mot en ellevill avslutning i Telenorligaen nest øverste divisjon i Counter-Strike: GO. Etter at Blue Revision slo Svein Pavels Boostsquad onsdag kveld står det nå mellom fire lag som kjemper om to direkte opprykksplasser og én kvalifiseringsplass.

Før den siste serierunden står Oslo Lions og Blue Revision med 18 poeng, mens Apeks U18 og dGamers følger poenget bak. Sistnevnte stiftet vi bekjentskap med under fjorårssesongen, men som til slutt måtte ta den tunge turen ned.

LES OGSÅ: Telenorligaen dobler premiepotten våren 2019

Mye står på menyen før sesongen viktigste runde torsdag kveld. dGamers og Oslo Lions møtes til et toppoppgjør mens Apeks U18 og Blue Revision har et enklere kampprogram mot henholdsvis Highscore og Vilay.North. Vi har fått høre fra både Apeks U18 og Oslo Lions før sesongens viktigste runde torsdag kveld.

dGamers mot Oslo Lions sendes her »

Vilay.North mot Blue Revision sendes her »

Apeks U18 mot Highscore sendes her »

Slik ser tabellen ut før den siste serierunden i 2. divisjon.
Telenorligaen

LES OGSÅ: Apeks vant seriespillet - Stabæk Momentum tok siste sluttspillplass

Kan havne i et dilemma

DISSE SPILLER FOR APEKS U18

Vis mer

Christopher «zyme» Andersson
Even «H0land» Holand
Håvard «kfreq» Ytreland
Victor «VictorEK» Einmo Knutsen
Jakub «h0wn» Michalak

Apeks har levert en strålende sesong i 1. divisjon og vant det innledende seriespillet. Ungdomslaget har samtidig levert i divisjonen under og er med i den tette

– Utviklingen i laget fra da vi begynte å spille sammen til der vi er i dag har vært ganske stor. Fra å være fem spillere på et lag som aldri har spilt i 2. divisjon så føler jeg at vi gjør det ekstremt bra. Det at ledelsen i Apeks gir oss veiledning og gir oss muligheten til både LANs og treningsleirer har gitt store resultater, forteller Christopher «zyme» Andersson i Apeks U18.

Les også
– Vi har knallgode spillere som ingen har gitt en ordentlig sjanse

Ungdomslagets taktiske leder understreker at det er særlig spennende at de nettopp er et ungdomslag og spår at de selv blir å regne med fremover.

Apeks har hatt sportslig suksess både i 1. og 2. divisjon. Her er hele U18-laget avbildet.
Fahil Anweri

– Det å holde seg på nivået i 2. divisjon som et ungt og nytt lag er veldig artig og det viser bare at mye hard trening gir gode resultater. Dette er definitivt et lag som kommer til å holde i hvert fall en stund til, så tror at vi er et lag å se opp for i fremtiden.

Selv har Andersson klokketro på at laget stikker av med en av de direkte opprykksbillettene.

– Jeg tror denne runden blir veldig interessant å følge med på. Jeg tror at vi kommer til å rykke direkte opp til 1. divisjon med enten Oslo Lions eller dGamers, og at Blue Revision må ut i kvalifiseringskamp. Det er mye som kan skje når det er så mange gode lag som skal spille mot hverandre, men jeg er ganske sikker på at vi får tre poeng den runden her mot Highscore. For oss så trenger vi at Oslo Lions får uavgjort mot dGamers.

Apeks kan havne i en lei situasjonen dersom det hele går veien for ungdomslaget. Klubben kan nemlig ikke stille med to lag i den øverste divisjonen i henhold til reglementet. Andersson forteller at de vil gjøre en vurdering først etter at sesongen er over.

– Vi får vente å se om vi rykker opp først og fremst, men det er utrolig morsomt at klubben har to lag som er gode nok for 1. divisjonen. Særlig morsomt er det for oss i ungdomslaget å ta nivået. Vi får ta en vurdering på hva som skjer etter sesongslutt, avslutter Andersson.

LES OGSÅ: Infurity trukket fra Telenorligaen

– Det er helt umulig å si hvem som trekker det lengste strået

DISSE SPILLER FOR OSLO LIONS

Vis mer

Preben «Trax» Martinsen
Simen «sido» Rem
Ådne «sense» Fredriksen
Emil «Swizzy» Johnsen
Sebastian «Petteroes» Pettersen

Oslo Lions stiller på sin side også med et relativt ungt mannskap og mener det er svært gøy å være nære det øverste nivået i Norge.

Det står mye på spill Ådne «sense» Fredriksen og Oslo Lions torsdag.
Privat

– Det er jo veldig gøy å være så nært toppen av Norge. Det er jo noe vi jobber hardt for. Potensialet våres er veldig høyt vil jeg si. Vi har sterke individuelle spillere og en veldig god trener med oss som har mye erfaring. Så han vil nok hjelpe oss mer med den taktiske delen, sier Oslo Lions-spiller Ådne «sense» Fredriksen.

Treneren for laget Høgni «HøGi» Nolsøe Sævarang håper de svar på styrkeforholdet neste sesong, på spørsmål om han mener laget er på nivå med dagens 1. divisjonsstandard.

– Det får man forhåpentligvis ett svar på neste sesong. Vi spiller for å rykke opp og krysser fingrene for at det går veien denne sesongen. Vi vil jobbe hardere inn mot neste sesong, så det er ikke godt å si hva utfallet blir av innsatsen.

Sævarang mener mye ligger i potten før torsdagens runde.

– Den er jo åpenbart veldig spennende. Det er fire lag hvor alle kan gå videre og det ikke er gitt hvem som rykker ned. Kampen vår er jo mot dGamers som ligger ett poeng bak oss på tabellen, så dette er en viktig kamp å vinne for begge lag, forteller Sævarang og legger til.

Trener Høgni «HøGi» Nolsøe Sævarang håper at Oslo Lions spillerne leverer torsdag.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Men vi ser jo også det at Highscore og Vilay.North møter Blue Revision og Apeks U18. Disse kampene er jo også viktig for Highscore og Vilay.North å vinne for å ligge unna nedrykk. Så det er minst like viktig for de å gjøre det godt. Denne serierunden byr nok på tre gode 2. divisjonskamper.

Oslo Lions-treneren mener det er vanskelig å spå utfallet av den siste serierunden, men håper at laget hans er en av dem som går seirende ut.

– Det er helt umulig å si hvem som trekker det lengste strået. Men vi har forberedt oss inn mot siste serierunde og regner med vi skal klare dette. I forkant av sesongen regnet vi med at Apeks U18 og vi skulle klare det, så vi får vel stå på det vi antok før sesongen, avslutter Sævarang.

Kjenner du til noen som sender disse kampene? Kommenter under med lenke, så slenger vi en lenke inn i toppen av saken.

Siste fra forsiden