Gears of War-film blir storsatsing

Marcus Fenix hjelpes over på lerretet av et stort budsjett.

Spill overført til filmform har ofte vist seg å være en særdeles dårlig idé. Vi kjenner til den tyske filmregissøren Uwe Boll som har fått hendene sine i mange stortitler i spillverdenen. Boll har møtt mye kritikk mot de spillbaserte filmene han faktisk har ferdigstilt og fått rettigheter til. Et annet eksempel er spillserien Doom, som i følge mange fikk en uheldig overgang til filmlerretet i 2005. Den kommende Gears of War-filmen trenger dog ikke få samme skjebne. Nå har New Line har fått rettighetene til Epics stortittel, og bevilger mye ressurser til prosjektet. Regissøren Len Wiseman, som også er kjent for de to første Underworld-filmene, skal styre Gears of War-filmen.

Hvem får rollen som Marcus Fenix?

I et intervju med MTV snakker manusforfatteren Chris Morgan ut om statusen på prosjektet. Budsjettet skal angivelig være veldig romslig og intensjonen er å lage en stor film. Ikke nødvendigvis stor på et intellektuelt plan, men vi kan nok vente oss en hardtslående og eksplosiv film. Tidligere har regissør Wiseman uttalt at det skal være mest fokus på science-fiction og action, men ikke nødvendigvis så mye på skrekk.

Filmen skal appellere til spillerne. Det blir gjensyn med sentrale karakterer fra spillserien og grunnkonseptet vil ikke endres. Prosjektet er nå i startfasen, men i motsetning til den planlagte Halo-filmen Peter Jackson skulle ta seg av, eller Bioshock-filmen i regi av Universal – ser det ut til at Gears of War vil overleve planleggingsstadiet. Men foreløpig er det ikke fastsatt noen dato for filmen.

(Via: MTV)

Siste fra forsiden