Gears of War og Killer Instinct kommer til PC i løpet av 2016

Men Microsoft vil fortsatt ikke ut med endelige lanseringsdatoer.

Microsoft Studios

Under årets E3-messe i juni annonserte Microsoft planer for å lansere Xbox One-spillene Gears of War: Ultimate Edition og Killer Instinct på Windows 10. Seks måneder senere har selskapet enda ikke gitt oss noen lanseringsdatoer for PC-versjonene, men ifølge Xbox-sjef Phil Spencer kommer de garantert i løpet av neste år:

– Vi har ikke annonsert datoer enda, men det blir ikke altfor langt ut i 2016, fortalte Spencer på Twitter.

Hva Spencer definerer som «altfor langt ut i 2016» er selvfølgelig umulig å si, men det er vel rimelig å gjette på at spillene kommer en gang i løpet av årets første seks måneder.

Killer Instinct kommer til PC neste år.
Microsoft Game Studios

I august meldte Killer Instinct-utvikleren at deres PC-versjon ville lanseres i mars 2016, men hvorvidt det lanseringsvinduet fortsatt er gjeldende – eller om det har noe å si for lanseringen av Gears of War: Ultimate Edition på PC – er ikke godt å si.

Microsofts satsing på PC

Lanseringen av Gears of War: Ultimate Edition og Killer Instinct på PC markerer nok et steg for Microsofts spillsatsing på Windows 10. Selskapet har i flere år uttrykt et ønske om å etablere et utvidet spilltilbud på PC, noe muligheten for å spille Xbox One-spill på PC har vært en viktig del av.

På tross av de ambisiøse planene har Microsoft fortsatt ikke tatt steget helt ut, og nye spill som Halo 5: Guardians og Forza Motorsport 6 er fortsatt kun tilgjengelige på Xbox. At de lager PC-versjoner av noen tidligere konsolleksklusive spill er selvfølgelig spennende, men det spørs om selskapets PC-tilbud noen gang vil matche konsolltilbudet.

Nå kommer Rocket League til Xbox One.
Bilfotballspillet lanseres på Microsoft-konsollen i februar »

Siste fra forsiden