Sluttspill i Telialigaen

Gemini er de nye kongene av norsk Rocket League

Sikret finaleseier mot Granit etter å ha slått ut Nordavind tidligere på dagen.

«Seeb» hadde på forhånd spådd seier i helgens sluttspill.
Sindre Stien/Good Game

Gemini er Norges beste Rocket League-lag, etter en vill sluttspilldag i Telialigaen. Det nyopprettede laget danket ikke bare ut Granit Gaming i finalen, men fikk også æren av å avslutte Nordavinds vanvittige seiersrekke tidligere på dagen.

Med stillingen 4-1 i finalen ble Sebastian «Seeb» Falch, Rasmus «Friis» Friis og Håkon «Didris» Paulsrud ligaens første nye mestere siden høsten 2017. Trioen stikker av med både pokal og 25 000 kroner i premiepenger.

– Utrolig deilig. Fy søren. Jeg har aldri jobbet hardere. Er så lettet, forteller en storfornøyd Falch til Gamer.no etter kampen.

– Selvsikre før finalen

Disse spilte for Gemini

Vis mer

Sebastian «Seeb» Falch
Rasmus «Friis» Friis
Håkon «Didris» Paulsrud

Det ble en finale ingen hadde spådd på forhånd da Gemini og Granit inntok banen søndag ettermiddag. Ut ifra eksperttipsene måtte en likevel si at sistnevnte gikk inn med et lite overtak, men Gemini nektet rett og slett å tape.

– For å være ærlig så var vi veldig selvsikre før finalen, i og med at vi har spilt så sinnssykt mye sammen den siste måneden. Vi har blitt så mye bedre siden ligaspillet og det er deilig å se at det ender opp i resultater, sier Falch.

«Didris» fikk feire bursdag med seier i Rocket League-finalen.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

De to første kampene i finalen på best av syv gikk i favør «Seeb» og kompani. Tross storspill fra Gemini var det riktignok veldig jevnt hele veien, og i den tredje kampen så det ut til at entusiasmen hos Granit hadde slått inn for fullt.

Theo «Trex» Gagnat og lagkameratene sørget for målshow og en lynrask tremålsledelse, før Gemini plutselig hentet seg inn igjen.

– Vi hadde litt kommunikasjonsproblemer på starten der, og da ble det til at vi gikk flere på samme ball, forklarer Falch om den tredje kampen.

Til tross for 4-3-seier til Granit fikk Gemini-spillerne vist akkurat hva de er gode for i det som skulle bli siste gang de tapte i finalen. Granit fortsatte å kjempe hele veien, men det var ikke noe laget kunne gjøre for å hindre Gemini i å ta de to siste kampene og dermed sikre seieren.

Disse spilte for Granit

Vis mer

Theo «Trex» Gagnat
Sondre «Enlid» Enlid
Kristian «Mrkikkan» Baklid Røste

– Gemini hadde mye mer press enn oss og bedre kontroll på «boost». Vi slet med å komme oss ut av forsvar, konkluderer Gagnat etter kampen.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

Selv om det endte i finaletap sier Granit-spilleren seg svært fornøyd med vårsesongen og andreplass i det som tross alt var lagets første sluttspill i Telialigaen.

«Trex» og Granit er storfornøyde med andreplass i sitt første sluttspill.
BESL Pro

– Vi er storfornøyd med innsatsen vår denne sesongen. Vi er fornøyde med å komme på andreplass og å være det beste helnorske laget. I tillegg har vi aldri vært med i sluttspillet før.

«Trex» varsler større og bedre ting fra Granit-gutta til høsten, der de vil stille med enda mer erfaring. For Telialigaens nye mester er ting litt mer uklart, men som «Seeb» spår er det trolig at de blir å se igjen etter sommeren.

– Nå er det jo en stund til, så vi får se hvilke muligheter som dukker opp før den tid. Men mest sannsynlig fortsetter vi til høsten.

Det store sjokket

Disse spilte for Nordavind

Vis mer

Jørgen «Jwols» Olsen
Tormod «Reganam» Lien
Casper «Al Dente» Vissing

Søndagens finale ender likevel opp i skyggen til det store sjokket som inntraff tidligere på dagen – nemlig Geminis seier over Nordavind.

Den femdoble mesteren hadde ikke tapt en kamp på over to år, og var på forhånd klar favoritt til å nå nok en finale. Som i finalen hadde Gemini imidlertid ingen planer om å gi fra seg sjansen til å vinne, og de spurtet ut av startblokka.

Etter å ha tatt de tre første kampene så det ut til at «Seeb» og kompani skulle ta semifinalen enkelt, men så våknet Nordavind endelig. 3-0 ble snudd til 3-3, og med ett lå det an til at Oslo-klubben skulle sikre nok en imponerende comeback-seier. Slik gikk det imidlertid ikke, og Gemini vil for alltid huskes som laget som slo Nordavind.

– Vi er best i Norge og vi er her for å bli. Vi ender nok opp i Norges historiebøker for e-sport, konstaterer Falch.

Disse spilte for Razzle Dazzlers

Vis mer

Mads «Maadzz» Gjelsten
Aleksander «Phocas» Jensen
Hampus «Zensuz» Öberg

Den andre semifinalen ble langt mindre dramatisk, da Granit sikret avansement foran Razzle Dazzlers. Sistnevnte hadde vært i tre av de fire siste finalene, men klarte ikke å gjenta bedriften da forsvarsspillet igjen ble den store akilleshælen.

Med en svært nervøs åpningskamp for sluttspilldebutantene var det Razzle som startet best. Så kom Granit-trioen imidlertid mer med, og serverte flott spill og lekre scoringer på vei til seier med sifrene 4-1.

Siste fra forsiden