Polaris LAN Pro Series

Gigacon erstattes med en enorm spillturnering i Norge til høsten

Mer fokus på internasjonale lag og spillere.

HCT Oslo Tour Stop i regi Polaris ble en veldig populær turnering. Nå følger de opp suksessen med eget arrangement.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Polaris annonserte i en pressemelding fredag kveld lanseringen av et helt nytt arrangement, kalt Polaris LAN Pro Series. Kort fortalt er dette en turnering oppdelt i to forskjellige deler. En del fokuserer på Battle Royale-spill, mens den andre fokuserer mer på tradisjonelle e-sport-titler.

Arrangementet starter 28. september og varer til 1. oktober. Lokasjon er enda ikke annonsert, men det sies at det vil være i nærheten av Oslo.

Polaris Battlegrounds

Renato Mahmutagic sier dette blir helt unikt.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Den nye varianten baserer seg på storsuksessene Playerunknown's Battlegrounds og Fortnite, som herjer i spillverden for tiden. I pressemeldingen heter det at dette er verdens første Battle Royale LAN Arena med opp til 2000 sitteplasser, og skal by på en litt annerledes vri på tradisjonelle LAN. PUBG-turneringen vil ha en premiepott på 500 000 kroner, mens Fortnite sin andel er foreløpig ikke annonsert.

Intiativtaker i Polaris, Renato Mahmutagic, forteller om et unikt konsept som de håper vil trekke mange tilskuere og deltakere.

– Litt av grunnen til at vi kaller det trolig første Battle Royale LAN Arena er fordi tanken er at du tar med din egen PC, deltar og kjemper om premiepotten. Billetter og påmelding vil være førstemann til mølla. Det kan være det dukker opp en kvalifisering og diverse ved senere anledning, men det ligger i så fall frem i tid.

Polaris LAN Pro Series Esports

I likhet med de tidligere Gigacon-turneringene vil det også her være plass til tradisjonell e-sport. I motsetning til Gigacon vil det være mer fokus på å få dit internasjonale lag og spillere foran et norsk publikum, hvor noen norske lag og spillere kan konkurrere mot de aller beste. Gigacon vil ikke lenger bli arrangert.

– Polaris LAN Pro Series er et nytt arrangement, Gigacon som selvstendig arrangement vil ikke ta sted lenger, istedet tar vi det gode fra Gigacon og setter det inn i Polaris LAN Pro Series.

Mahmutagic sier de vil bruke erfaringene fra Hearthstone-turneringen de nylig arrangerte, og lage liknende opplevelser på høstens arrangement.

– Vi arrangerte nylig HCT Olso Tour Stop i samarbeid med Blizzard der 256 verdens beste spillere fra 36 nasjoner var i Oslo. Vi kan ikke gå inn på detaljene enda rundt hva som venter i høst, men vi satser på noe tilsvarende som den forrige turneringen i samtlige titler, med unntak av Rocket League. Der skal vi annonsere hva som skjer i løpet av kort tid. Detaljer om Counter-Strike: GO og Hearthstone vil bli lansert rundt sommeren, forteller Mahmutagic.

Selv om ikke arena foreløpig er klart, sier Mahmutagic at de er i dialog med flere aktører.

– Vi er i dialog med flere arenaer, men det er ikke størrelsen som teller, det er helheten, gjennomføringen og opplevelsen for deltakerne. Man kan ofte gjøre mer med mindre, om man er kreativ nok. Det skal sies at blir temmelig stort uansett, men det er fortsatt gjennomføringen som står i fokus, avslutter Mahmutagic.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Siste fra forsiden