League of Legends / Telenorligaen

Gigantoppgjør i Telenorligaen på lørdag

Det står om heder, ære og en topplassering denne helgen.

Riot/nDurance/BX3

Lørdag er det klart for et potensielt avgjørende oppgjør i Telenorligaen. Tabellederen BX3 Elektroniske Sportsklubb skal spille mot de meget sterke nykommerne nDurance Gaming, som ligger på andreplass – ett poeng bak BX3. Med seier her kan begge lag ta et stort steg mot førsteplassen av tabellen etter endt seriespill, og dermed få førsteseed når sluttspillet går i gang.

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter–Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med
290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

PREMIENE I LEAGUE OF LEGENDS:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

Det står også mye heder og ære på spill i denne kampen. Lagene møttes senest på Gigacon forrige uke, hvor deres to innbyrdes oppgjør endte i én seier til begge lag. nDurance gikk likevel seirende ut av denne duellen, ettersom de slo ut BX3 i den avgjørende semifinalen.

Sjekk tabeller, kampoppsett og statistikk for Telenorligaen her »

– Seeding har ikke noe å si, siden planen er å slå alle uansett

Nyopprykkede nDurance Gaming har hatt en pangstart på sesongen, mye takket være nyervervelsene Omid «Touch» Rosander og Isak «Energy» Fjell som tidligere i år spilte i tyrkiske proffklubber. De har enda ikke tapt en serierunde, og står foreløpig med tre seire og to uavgjort etter fem runder. Med seier mot BX3 på lørdag vil de overta førsteplassen i Telenorligaen. Laget har også en annen kamp de må fokusere på – de spiller nemlig den forsinkede Gigacon–finalen neste uke.

Lagets trener Eirik «Exavu» Zapffe hadde dette å si om hvordan laget opplevde Gigacon:

– Det var en herlig opplevelse hvis man ser bort fra mangelen på nett til tider, men det var hyggelig å få møtt andre lag, og det var gøy å se hvordan vi lå an i forhold til resten av de norske kjempene.

Zapffe tror det blir et revansjelystent BX3 som møter opp til lørdagens oppgjør.

– Jeg tror de er ganske revansjelystne. Vi følte de kunne tilby mer i den andre kampen vi spilte mot dem enn det de gjorde. Jeg håper de er tilbake med samme styrke som de var i kampen da de slo oss, slik at publikum får en underholdende og spennende runde i Telenorligaen, utdyper han.

Med seier i denne kampen vil nDurance muligens få et psykologisk overtak på BX3. Laget sikter allerede mot sluttspillet, men Zapffe legger ikke skjul på at det ville smakt godt med en topplassering også etter endt seriespill.

– Det er så klart viktig å skulle få førsteplassen, men hovedsaklig har vi fokuset vårt på sluttspillet. Seeding har ikke noe å si, siden planen er å slå alle uansett, sier han svært selvsikkert.

Han er likevel klar over BX3s styrker, og trekker frem deres AD Carry-spiller Jon Olav «BigFatAndBlack» Holland som den største trusselen.

Les også
– Han har den stjernespiller-holdningen

– Jeg tror det viktigste å passe på er utvelgelsesfasen vår, og at vi gjør de riktige tingene i den tidlige fasen av spillet, utdyper nDurance Gamings trener.

– Hvem vinner på lørdag?

– Jeg tror det blir uavgjort, spår han.

Ikke revansjelystne

BX3 slo SupaGoatSmuggla i forrige runde, og har vist få svakheter hittil i sesongen. Gamer.no har snakket med lagets jungler Kristian «Lifting» Næsgaard foran helgens begivenhet. Han var med på å tape mot nDurance på Gigacon, men avviser Zapffes påstand om at de er særlig revansjelystne foran helgens oppgjør.

– Vi er egentlig ikke det. Det var en dårlig draft og kamp av oss, vi har nok mer lyst på revansje mot Enigma, sier han.

Næsgaard avviser også at nDurance er deres største utfordrer i høstens utgave av Telenorligaen, og sier det ikke er noen rivalisering mellom de to lagene.

– Det er ikke så viktig med seedingen vi får føler jeg, i og med at alle lagene er sterke. Jeg ser ikke på nDurance som et sterkere lag enn Lions og Celestial Gaming. Jeg tror hvem som helst av BX3, nDurance, Lions og Celestial Gaming kan ende opp i finalen av årets sluttspill, utdyper han.

På spørsmål om hva lørdagens motstanders styrker er, og hvordan de skal demme opp for dette trekker han frem Mid Lane–spilleren til nDurance – Isak «Energy» Fjell.

– Energy er mye av nDurance sine styrker, og vi må muligens utestenge hans sterkeste helter, men man må egentlig også utestenge de overdrevent sterke «juggernaut»–heltene på denne versjonen, kontemplerer han.

– Hvem tror du vinner på lørdag?

– BX3 så klart, svarer han kontant.

Kampen mellom nDurance og BX3 kan du se på GamerTV lørdag 10. oktober klokken 18:00.

Siste fra forsiden