Gjenopplev rollespill-klassiker

Det kritikerroste Playstation-spillet Vagrant Story lanseres på PSN.

Om du eide den første Playstation-konsollen er det mulig du har vært borti Vagrant Story, et spill i rollespill/eventyr-sjangeren som fikk særdeles gode omtaler da det ble lansert i 2000.

Unik kritiker-favoritt

Nå får du uansett mulighet til å laste ned spillet til din PS3, for utgiveren Square Enix kunngjorde nylig at tittelen skal slippes på PSN i Europa den 22. desember til glede for nye og gamle spillere.

Vagrant Story utspiller seg i middelalderen, i det såkalte Valendia-kongedømmet, hvor du har rollen som VKP-medlemmet (Valendia Knights of the Peace) Ashley Riot. En slags kult lager bråk i kongedømmet, og historien som utfolder seg inneholder mange nifse og uforutsigbare vendinger.

Da Vagrant Story kom ut for nesten ti år siden ble det blant annet hyllet for sin dystre og involverende historie, sitt unike kampsystem og en intens atmosfære.

Spillet er et av ytterst få titler som fikk toppscore hos det kjente japanske spillmagasinet Famitsu, og det innehar per dags dato en metacritic-sum på hele 92.

IGN kalte spillet et av de beste noensinne i sin anmeldelse, og Gamespot var også generøse i sin omtale og mente spillet var nesten perfekt.

Riktignok er anmeldelsene like gamle som spillet, men om du er fan av sjangeren er det kanskje verdt å unne seg Vagrant Story som en liten førjulsgave når det lanseres den 22. desember.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden