Feature

Ukens nettutgivelser (uke 29)

Gjensyn med Monkey Island

Nyutgaven av Monkey Island er langt fra det eneste spennende spillet vi har fått denne uken.

Sensommeren er vanligvis ikke den tiden hvor spillutgivelsene står tettest, men vi har likevel fått en god del spennende nyheter denne uken.

Xbox 360

Monkey Island: Special Edition (Xbox 360 og PC).

Eiere av Microsofts stueboks kan glede seg over tre utgivelser denne uken. Først ut er The Secret of Monkey Island: Special Edition (som også er ute på PC). Dette er en nyutgave av det første Monkey Island-spillet, hvor den unge sjørøveren Guybrush Threepwood forelsker seg i guvernøren på Melee Island, Elaine Marley. Hun kidnappes så av spøkelsespiraten LeChuck, som holder til på den hemmelighetsfulle Monkey Island. Nyutgaven kommer med forbedret grafikk (fortsatt i 2D) og lyd, samt et nytt brukergrensesnitt, men om du ikke liker endringene kan du når som helst hoppe over til den gamle versjonen.

Tour de France 09 (Xbox 360).

Deretter har vi Tour de France 2009, en nedtonet utgave av det populære sykkelmanagerspillet på PC. Her skal du være sportsdirektør for ett av 18 ProTour-lag under selveste Tour de France. Likevel loves vi en simulering av rittet, med alle de 21 offisielle etappene på plass. Du kan kontrollere dine ryttere underveis, og gi ordre om rykking, spurting eller annet sykkelsnop.

MadBalls in… Babo: Invasion (Xbox 360).

Sist, men absolutt ikke minst, er MadBalls in… Babo: Invasion, hvor de populære leketøyene utfordres på det hardeste. Dette actionfylte skytespillet lar deg spille alene eller i samarbeidsmodus med tre andre spillere. Du kan også kjempe mot opp til femten andre spillere på nettet. Utviklerne lover dusinvis av unike klasser, våpen og spesialegenskaper, og det hele foregår på 21 store kart.

My Life as a Darklord (Wii).

Wii og DSi

Wii-eiere med onde tendenser kan laste ned Square Enix-spillet Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a Darklord denne uken. Dette spillet beskrives som et sanntidsstrategispill med en djevelsk vri, og her får du rollen som den slemme datteren til en ond herre. Målet er å kvitte seg med alle heltene som invaderer territoriet deres i det godes tjeneste. For å gjøre dette må du legge ut feller på strategiske områder rundt tårnet deres, samtidig som du sender ut fæle monstre for å stoppe heltene.

Musha (Wii).

Deretter har vi et par Virtual Console-spill å by på, nemlig Musha (eller Musha Aleste) og Smash Table Tennis. Førstnevnte er et kritikerrost skytespill, mens sistnevnte er et ikke like kritikerrost bordtennisspill. Ingen av disse spillene har vært ute i Europa før. DSi-eiere kan kjøpe A Little Bit of... Puzzle League, en nedstrippet utgave av hjernetrimspillet Puzzle League, som er til salgs i butikkene. Denne utgaven mangler spillets flerspillermodus.

PS3 og PSP

PSN har ikke fått noen særlig stor oppdatering denne uken. Eiere av PS3 og PSP kan laste ned Disney’s Tarzan, et plattformspill som opprinnelig kom til PSX. PSP-butikken har også fått et par nye titler, nemlig Tomb Raider: Anniversary og Brothers in Arms: D-Day.

PC

Return to Mysterious Island 2 (PC).

PC-eiere med sans for eventyrspill har det godt for tiden. Ikke bare har The Secret of Monkey Island: Special Edition kommet ut på Steam (se Xbox 360-delen for mer informasjon), men etterfølgeren til det flotte eventyrspillet Return to Mysterious Island er nå ute på Big Fish Games, til en svært rimelig pris. Her må du bruke all din kløkt for å overleve på den mystiske øya fra Jules Vernes klassiske roman. Mina fra originalspillet får selskap av den intelligente apekatten Jep, og de to må samarbeide for å klare brasene. Det er for øyeblikket ikke kjent om spillet kommer til butikkene.

Time Gentlemen, Please! (PC).

Verd å nevne er også Time Gentlemen, Please!, som vi glemte å ta med i forrige sak. Dette er etterfølgeren til det herlige Ben There, Dan That, og her sendes de to vennene Ben og Dan ut på en episk tidsreise for å redde verden fra Hitler og en hær med robotdinosaurer. Vi loves tonnevis med (mer eller mindre smakløs) humor, massevis av smarte gåter og et brukergrensesnitt i stil med det LucasArts brukte i sitt originale Sam & Max.

Fairy Tale: Three Heroes (PC).

Mer actionfylte eventyr får vi i Fairy Tale: Three Heroes, som er ute på GamersGate. Dette er et actioneventyrspill satt til et fargerikt eventyrunivers inspirert av slaviske folkeeventyr. Spillet har fire ulike regioner fulle av utfordringer som du må hanskes med. Vi loves flott humor, et absorberende gameplay og lekker grafikk. Underveis får du spille tre kjente helter, hver med sine egne unike egenskaper.

Blood Bowl (PC).

Vi forlater eventyrsjangeren, og tar en titt på et annet spill vi misset i løpet av sommeren, nemlig Blood Bowl. Dette er en offisiell PC-versjon av det populære brettspillet ved samme navn, hvor to lag fantasifostre fra Warhammer-universet må kjempe mot hverandre i en mutert versjon av amerikansk fotball. Spillet kommer fra folkene bak kultklassikeren Chaos League, og skal lanseres til Xbox 360 senere i år. En butikkutgave av PC-versjonen er også underveis, men for øyeblikket er spillet kun til salgs over nettet.

For flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade. Ta også en tur innom Good Old Games for litt retromoro.

Post I.T. Shooter (PC).

Gratisutgivelser

Husker du The Experimental Gameplay Project? Det var et prosjekt der en gruppe spillutviklere lagde små prototypespill basert på helt nye ideer, og et av resultatene av det eksperimenteringen ble kritikerroste World of Goo. Nå er prosjektet tilbake, og som vanlig kan du laste ned spillene gratis. Det kanskje mest iøynefallende av de tilgjengelige spillene er Post I.T. Shooter, et skytespill (fra Crayon Physics Deluxe-skaper Petri Purho) der grafikken består av fargede Post-it lapper.

Cephalopods (PC).

Flere eksperimentelle spill får vi fra Artsy Game Incubator (runde 4). De fleste av disse spillene er laget med Game Maker, og høydepunktet er Cephalopods, et samarbeidsfokusert spill hvor du må forsvare en bygning mot angripende blekksprutvesener (tenk Cthulhu, men søte i stedet for så grusomme at folk bare blir gale av å se dem).

Men vent, det er mer! Ta QQUAK, for eksempel, et Quake-aktig førstepersons skytespill i super-lav oppløsning. Ta også en titt på Heed, et sjarmerende pek-og-klikk-eventyr der du må finne meningen med tilværelsen. Du kan også teste en Flash-versjon av Street Fighter II Champion Edition og en gratis onlineversjon av sykkelmanagerspillet Tour de France.

Det var det for i dag, men ta en titt på forrige ukes artikkel for en liste over de viktigste sommerutgivelsene på nettet.

Siste fra forsiden