Feature

Ukens nettutgivelser (uke 18)

Gjensyn med Zenozoik

Zeno Clash har ankommet Xbox 360, men det er langt fra ukens eneste utgivelse.

Har du kjøpt The Humble Indie Bundle, men trenger fortsatt mer å spille? Her er ukens mange nettutgivelser.

Zeno Clash: Ultimate Edition (Xbox 360).

Xbox 360

Etter flere treige uker på Microsofts konsoll, får vi endelig litt action. Først ut er Zeno Clash: Ultimate Edition, et førstepersons actionspill som foregår i det merkelige fantasilandet Zenozoik. Du spiller Ghat, som blir en forræder etter å ha drept klanlederen din, Father-Mother. Spillet fokuserer på nærkamp, og hvis den originale PC-versjonen er noe å gå etter kan vi se frem til massevis av action og noen av spillverdenens rareste omgivelser og fiender.

Raystorm HD (Xbox 360).

Mer action får vi i Taito-spillet Raystorm HD. Dette er en oppdatert nyutgave av arkadespillet Raystorm. Du får kontroll over et tungt bevæpnet romskip som må skyte seg gjennom åtte skrollende nivåer, fulle av fiender og kulene deres. Spillet inkluderer flere forskjellige moduser (inkludert "arcade mode" og "extra mode", hvis det sier deg noe), og grafikken er selvsagt oppgradert.

I tillegg har Microsoft Game Room (som også er tilgjengelig for PC) blitt oppdatert med en håndfull nye gamlisspill. Nyhetene er brikkeknuseren Super Breakout, David Cranes actionklassiker Pitfall!, sportsspillene Realsports Volleyball og Basketball, biljardspillet Rack 'Em Up og actionspillene Megamania og Night Stalker.

Kick-Ass (PlayStation 3).

PlayStation Network

Først ut for PS3 er Kick-Ass, et slåssespill hvor du etter all sannsynlighet får sparke store mengder rumpe. Spillet er basert på filmen ved samme navn, og følger superheltene Kick-Ass, Big Daddy og Hit Girl. Denne amerikanske trioen er lei av kriminalitet, og bestemmer seg for å ta saken i egne knyttnever. Nå må de kjempe seg gjennom New York for å ta ut mafiabossen Frank D'Amico. Spillet støtter lokalt samarbeid, og har i tillegg flere minispill.

Anarchy: Rush Hour (PlayStation 3).

Så har vi Anarchy: Rush Hour, et racingspill fra skaperne av IL-2 Sturmovik: Birds of Prey. Her får du rollen som Max, en gateracer som opplever at kjæresten blir kidnappet av en gjeng banditter i det ulovlige racingmiljøet. Nå må han delta i en serie billøp for å redde henne (logisk). Vi loves massevis av action, en detaljert skademodell, mulighet til selv å velge ruten gjennom spillets ekte byer og hundrevis av biler på skjermen samtidig.

Feeding Frenzy 2 (PlayStation 3, Xbox 360 og PC).

Den tredje PS3-utgivelsen er Feeding Frenzy 2: Shipwreck Showdown, hvor du spiller en fisk som må spise seg opp gjennom næringskjeden samtidig som du unngår å selv bli mat for glupske rovfisker. Her får du seksti fargerike brett, ville minispill og muligheten til å spille sammen med opp til tre venner på samme konsoll. Spillet finnes også på Xbox 360 og PC.

Minis-plattformen (for PSP og PS3) har fått Sneezies, som tidligere kun har vært å finne på diverse plattformer med navn som begynner på "i". Her må du redde fargerike smådyr ved å få dem til å nyse. PSP-eiere kan også laste ned R-Type: Tactics, som også finnes i butikk. Som vanlig har PlayStation-bloggen hele PSN-oppdateringen.

Pub Darts (Wii).

Wii og DSi

På Wii har vi fått Pub Darts, og som du sikkert skjønner er dette et spill der du må kaste virtuelle darts ved hjelp av Wii-kontrolleren. Inkluderte varianter er 501, Cricket, Around the Clock, Killers og Baseball. Wii-eiere kan også laste ned det første spillet i serien som skulle bli en av verdens største melkekuer, nemlig NES-utgaven av rollespillet Final Fantasy.

Metal Torrent (DSi).

Så har vi noen DSi-spill. Bounce & Break er en typisk Arkanoid/Breakout-klone der du må knuse brikker ved hjelp av en ball, mens Flips: Silent But Deadly er en illustrert, interaktiv bok om en mystisk naturfaglærer. Så har vi Rytmik, som ikke er et spill men et program som lar deg skape din egen musikk - og det ser faktisk ganske intrikat og interessant ut.

Sist ut for DSi er Metal Torrent. Dette spillet har ikke noe med svenske sjørøvere å gjøre, men er et vertikalt skrollende romskytespill av den gamle skolen. Skjermene fylles raskt av fargerike kuler, så her blir det mye action.

Oriental Dreams (PC).

PC

Dette har vært en langsom uke på PC, uten en eneste stor utgivelse. Det har imidlertid kommet mange småspill, slik som hjernetrimspillet Oriental Dreams. Her må du renske spillbrettet for fargede krystaller, men utviklerne har lagt inn en rekke hindringer for å gjøre det vanskeligere.

Brrrmuda Triangle er et annet hjernetrimspill. Her må du fryse blokkene ved hjelp av en strålekanon, og spillet har 160 nivåer.

Lilly and Sasha (PC).

Liker du å finne skjulte objekter, kan du teste Escape: The Lost Kingdom eller Magic Encyclopedia, som begge har massevis av slike, samt minispill og andre nøtter.

Vil du heller ha rollespill av den typen japanerne lagde på nittitallet, har vi Lilly and Sasha: Curse of the Immortals, hvor vi loves en spennende historie, pen retrografikk og mange nøtter.

Prime Minister Forever: UK 2010 (PC).

Litt tung strategi har vi også fått, i Prime Minister Forever: UK 2010, hvor du må leke politiker og vinne det britiske valget. Underveis må du unngå å fornærme dumme pensjonister, drive strategisk valgkamp og skreddersy din egen politiske plattform. Du kan spille mot datamaskinen eller andre mennesker (i "hotseat"-modus).

Frutti Freak 2 (PC).

Så har vi litt gammeldags plattform-moro, i Frutti Freak 2. Hopp og sprett gjennom en serie utfordrende og fargerike 2D-miljøer, i et forsøk på å stoppe en ond vitenskapsmann fra å ta over verden ved hjelp av genmodifiserte frukter.

For flere spill kan du stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Maupiti Island (PC).

Tilhengere av retrospill har fått noen nyheter denne uken. Som nevnt i Xbox 360-delen er den virtuelle spillehallen Game Room oppdatert med flere nye arkadespill, og i tillegg er portalen DotEmu offisielt lansert. Der finner du gamle spill, både i nedlastbar form for PC (inkludert flere gratisspill), som webspill og som iPhone-utgivelser. Flere av spillene er allerede tilgjengelig andre steder på nettet, men utvalget ferske retroutgivelser inkluderer eventyrspillet Maupiti Island, hvor du må leke detektiv i et tropisk paradis. Prisene er som regel rimelige, og spillene er DRM-frie.

Angels Fall First: Planetstorm (PC).

Gratisutgivelser

Epic lanserte som kjent en gratis utgave av Unreal 3-motoren for en stund siden, og nå har de lagt ut to nye spill på nettstedet sitt, for å demonstrere hva den er god for. Begge spillene er fortsatt under utvikling, og folkene bak dem planlegger kommersielle utgaver i fremtiden. Først ut er Angels Fall First: Planetstorm, et futuristisk flerspillerspill i Battlefield-stil. Her må to lag skyte hverandre til himmels i gigantiske omgivelser, og om du er lei av å bli drept av fjortenåringer på nettet, kan du spille med og mot datastyrte krigere.

Bounty Arms (PC).

Spill nummer to er Bounty Arms, et sideskrollende plattform/actionspill hvor du må navigere deg gjennom detaljerte miljøer. Underveis møter du selvsagt horder av fiender, og heldigvis kan du også oppgradere våpnene og egenskapene dine slik at det blir lettere å kjempe mot dem.

Hero Core (PC).

Fra Unreal-grafikk hopper vi til litt enklere saker, nemlig Hero Core, et todimensjonalt spill hvor du må utforske hulene i en asteroide. Disse er fulle av roboter og annet svineri, som ønsker å ta deg av dage. Spillet har fått en varm mottakelse i indie-miljøet.

Det samme gjelder Jed, et plattformspill med pen retrografikk. Her spiller du en robot som må redde små robotbabyer.

Det var det for i dag. Hvis du vil ha mer, kan du sjekke forrige ukes oppsummering eller vente tålmodig på neste ukes nettutgivelser.

Siste fra forsiden