Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Gjør deg klar til toppoppgjør i Telenorligaen

Det står om seier i seriespillet når Oslo Lions møter BX3 mandag kveld.

Lions/BX3/Valve/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

Premiene i Counter-Strike: GO

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

Sluttspillet i Telenorligaen nærmer seg, og hvem som går av med seieren etter ordinært seriespill avgjøres når Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb møter BX3 Elektroniske Sportsklubb mandag 19. oktober. Lagene vil kjempe om poeng på kartene Overpass og Mirage.

Vinneren av det ordinære seriespillet møter fjerdeplass, og andreplass møter tredjeplass for å avgjøre hvem som skal delta i finalene på SpillExpo.

Se oppdaterte tabeller, kampoversikt og annen statistikk fra Telenorligaen her »

– Vi har et mentalt overtak på Lions

Anders «aNdz» Kjær, kaptein på BX3, tror ikke at taktisk overlegenhet vil bli avgjørende for oppgjøret.

– Jeg tror det vil bli en del mer «tilfeldige» valg og prestasjoner av hver enkelt spiller som blir avgjørende fremfor taktikk. Særlig på Overpass, da vi ikke har hatt mulighet for å trene veldig mye på kartet med tanke på at Adam «Paint» Fjellum deltok i VM sammen med landslaget. Uansett tro jeg det vil bli en jevn kamp, som kan gå begge veier, forteller han til Gamer.no.

Anders «aNdz» Kjær, kaptein på BX3.

«aNdz» forteller også at BX3 har hatt et mentalt overtak over løvene i en periode, noe som kan være i favør laget hans.

– Hvordan er stemningen innad i laget før kampen?

– Stemningen er ekstremt god! Vi gleder oss til kampen mot Lions, og vi er virkelig gira på å vise oss frem, noe som er mulig siden kampen vises på VGTV. Sluttspillet nærmer seg med stormskritt, og alle spillerne ønsker å forsvare tittelen fra i fjor da vi spilte under Temp.no.

Hva er lagets tanker rundt sluttspillet?

– Vi skal vinne det ordinære seriespillet, slik at vi har en god mulighet for å sikre oss én av finaleplassene. Når det er gjort gjelder det å få spilt masse sammen slik at vi kan vinne tittelen i år også, avslutter «aNdz».

– Vi vil rette opp etter ByLAN-flausen

Les også
Copenhagen Games blir over dobbelt så stort denne påsken

Oslo Lions og lagleder Mikael «Ultra» Andersen ønsker å rette opp feilene sine fra ByLAN, hvor laget møtte opp til kamp uten oppvarming.

– Alle våre offisielle kamper er viktig for oss. Laget har høye ambisjoner, og vil vise at vi kan levere både nasjonalt og internasjonalt. Spesielt etter vår flause på ByLAN, der vi tok litt for lett på motstanderne, og møtte opp til kamper uten oppvarming. Vi ønsker å vinne kampen slik at vi kan få vist at vi er ett av Norges sterkeste lag. Jeg tror begge lag er sultne på seier, og for å vise at de hører hjemme blant de tre beste lagene i landet, forteller Mikael «Ultra» Andersen.

– Hvordan har dere forberedt dere inn mot toppkampen?

Mikael «ultra» Andersen har tro på seier.

– Vårt fokus den siste tiden har vært å bygge opp spillet vårt fra bunnen av. Etter at vi bestemte oss for å bruke Aleksandar «jayzaR» Zarkovic som stand-in for Viktor «Cyph» Johansson, har vi blitt «gjenfødt» som lag. Vi har endret på rollene innad i laget, og byttet posisjoner på alle kart. Vi prøver ut mye nytt for tiden, slik at vi finne ut hva som passer best med de nye rollene.

Løvene har i likhet med BX3 hatt mindre fokus på den taktiske delen av spillet, og har heller valgt å fokusere på kommunikasjon og samarbeid.

– Hvordan tror du kampbildet vil bli mot BX3?

– BX3 er et sterkt lag som leverer stabilt. Laget har vist kontinuitet, men personlig mener jeg vårt toppnivå overstiger deres toppnivå. Når det er sagt, så er også vårt bunnivå mye lavere enn deres. Målet for kampen er en 2-0-seier, og for at det skal skje må vi gi 100%, om ikke mer. Det vil bli en kamp om hver runde, sannsynligvis vil kampen inneholde mange marginale situasjoner.

Stig «StiGwOw» Holmen vil å være stand-in for Henrik «neto» Kristengård for Oslo Lions i denne kampen.

Kampen mellom Oslo Lions og BX3 kan ses direkte på VGTV mandag 19. oktober fra klokken 20:00. Studiosendingen begynner en halvtime før kampstart.

Siste fra forsiden