Telialigaen - Counter-Strike

– Gjorde de samme feilene om og om igjen

Stabæk Momentum karret til seg nok et poeng i mot uavgjort-kongene Celestial.

 Andreas «dem0» Aslaksrud ønsker å delta på sluttspillet nok en gang, og har allerede begynt planleggingen for neste sesong.
Sindre Stien/Good Game

SLIK ENDTE ÅTTENDE RUNDE I TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

Team Midgard 0 - 2 Bitfix Gaming
Oslo Lions 0 - 2 Apeks
Bifrost - Riddle UTSATT
Reapers 0 - 2 Nordavind
Celestial 1 - 1 STB Momentum

Se resten av kampene i terminlisten »

Etter åtte runder spilt av Telialigaen Counter-Strike er de fire lagene som går videre til sluttspillet klare. Apeks, Bifrost og Riddle var allerede sikre før mandagens kamper, men nå har også Nordavind sikret seg sin plass blant de fire beste. Men det er fremdeles mye å spille for i det vi går inn mot siste runde av seriespillet.

Celestial og Stabæk Momentum endte opp med ett poeng hver etter to nokså ensidige kamper. Lagene stakk av med sine egne kartvalg, noe Trym Even «trmJ» Joakimsen sier seg fornøyd med etter mange splittede resultater gjennom sesongen.

– Sesongen så langt har bevist for meg at vi ser hvilke feil vi gjør og at vi rydder opp i dem. Forventningene våre i Telialigaen har hele tiden vært å bli bedre, sluttspill eller ei. Vi har definitivt blitt bedre som lag, selv om man ikke ser det ut ifra tabellen.

Se kampen i opptak gratis på TV2 Sumo Fri »

Slik ser tabellen ut etter åttende runde. Riddle og Bifrost har én kamp til gode
Telialigaen.no

– Vi har planer om å bli værende, og å gjøre stor skade framover

DISSE SPILTE FOR CELESTIAL

Vis mer

Victor «Victorek» Knutsen
Trym Even «trmJ» Joakimsen
Thomas «JagrN» Ottersen
Martin «Nasty» Garvik
Johann «Saasinho» Saasen

Celestial fortsetter sin selvlagde trend med uavgjort, og ender i faresonen for en potensiell nedrykkskamp om ikke laget slår Reapers i neste runde. Uansett er laglederen, «trmJ», fornøyd med laget, og enkeltspillernes fremgang så langt.

– Jeg må virkelig få si at «Victorek» er et skjult talent som ble overskygget da han spilte i Apeks U-18 tidligere. Det er kanskje han jeg bruker mest tid på som enkeltspiller, og det lønner seg. Han er ikke nødvendigvis den som skyter hardest hvert game, men han gjør jobben sin utrolig bra. Med han og «JagrN» har vi en type trygghet samtidig som de skaper mye rom for både «Nasty» og «Saasinho» til å jobbe, forteller Joakimsen.

LES OGSÅ: Celestial er klare for å motbevise ekspertenes spådom

Til tross mye godt å si om spillerne som dro i land første kart, er ikke den taktiske lederen like fornøyd med hvordan kart nummer to, Inferno, endte.

– Inferno er et kart vi har slitt på, folk føler seg ikke så komfortable med tanke på hvor mye vi har øvd å det. Det blir nok opp til meg å se gjennom en del flere demoer, og finne inspirasjon til videre, ellers legger vi nok kartet litt bort inntil videre. Men på Overpass har vi slått både Bifrost og Apeks, og Stabæk Momentum er jo av et vesentlig lavere kaliber, så der var vi mer komfortable.

Trym Even «trmJ» Joakimsen er fornøyd med lagets fremgang, men ønsker ikke å kommentere på neste ukes avgjørende oppgjør mot Reapers.
Privat
Les også
AW3 gjorde jobben i gruppespillet for Rocket League-OL

Nå som sesongen nærmer seg slutten, og vi er på vei inn i siste serierunde, forteller Joakimsen om lagets planer for fremtiden. Laglederen utelukker dog kommentarer vedrørende den kommende og avgjørende kampen mot Reapers som tar plass neste uke.

– Etter Telialigaen er ferdig for våren blir det nok en liten pause for oss, men forhåpentligvis ikke for lenge, nå som jeg selv merker at jeg blir rastløs av bare å gå få dager uten trening. Vi sikter mot å delta i neste sesong av ESEA, mens vi holder fokuset oppe på treninger, og å gripe alle mulige åpne kvaliker og ligaer vi kommer over. Vi har planer om å bli og gjøre skade fremover, avslutter Joakimsen.

– Vi fortsatte å gjøre de samme feilene om igjen og om igjen

DISSE SPILTE FOR STABÆK MOMENTUM

Vis mer

Andreas «dem0» Aslaksrud
Igor «MACKO» Macko
Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng
Trygve «kOMB4» Johansen
Anders «Savvy» Sundet

Etter sitt andre uavgjort-resultat for våren er Stabæk Momentum sikret en plass i neste sesong av Telialigaen om de spiller uavgjort eller bedre mot Lions i siste runde. Men resultatet skulle vært enda bedre mener Andreas «dem0» Aslaksrud.

– Totalt sett mener jeg jo kampen gikk helt greit, men jeg er ganske skuffa over hvordan Overpass gikk. Vi fikk fort en god idé på hvordan de spilte på den offensive siden sin, men vi gjorde de samme feilene om igjen og om igjen. Vi klarte nesten å hente det inn igjen på andre halvdel, men det blir for tøft å klatre seg tilbake uten noen skikkelig form for trening eller struktur i laget vårt. Inferno gikk heldigvis mye bedre, noe vi forventet. Celestial ble litt mer begrenset der med tanke på oppsett, og da ble det også enklere for oss å spille vårt spill, sier Aslaksrud.

LES OGSÅ: – Prosjektet vi startet med var dømt til å rakne før eller siden

Andreas «dem0» Aslaksrud ønsker å delta på sluttspillet nok en gang, og har allerede begynt planleggingen for neste sesong.
Sindre Stien/Gamer.no

I forrige uke avslørte Alsaksrud at de ikke har treninger grunnet trangt tidsskjema for flere av spillerne, noe som har gjort fremgang i lagets struktur vanskelig å få til. Uansett er laglederen positivt rettet mot fremtiden, og har allerede satt seg mål for neste sesong.

– Vi prøver stadig å bli bedre på å følge opp hverandre og generelt sett spille bra sammen, men vi sliter en del der.
For øyeblikket så er planene for fremtiden å få i gang en aktiv femmer som trener mye og som kan nå sluttspillet neste sesong, men om dette blir med nye eller nåværende spillere er fremdeles ikke bestemt, avslutter Aslaksrud.

Siste fra forsiden