League of Legends

Gladnyhet for norske League of Legends-tilhengere

I år arrangeres verdensmesterskapet i Europa.

Fra verdensmesterskapet i fjor.
Riot Games

For de mange League of Legends-tilhengerne som gleder seg til åpningen av Championship Series i kveld, torsdag, ble dagen plutselig enda litt bedre. Nå har nemlig selskapet Riot, som står bak suksesspillet, annonsert at sluttspillet i verdensmesterskapet skal finne sted i Europa.

Arrangeres i flere byer, i flere land

Noen nærmere beskjed om hvilket land sluttspillet vil foregå i har ikke blitt annonsert, men diskusjonene og spekulasjonene på nett har allerede begynt. Riot avslører såpass at turneringen skal deles opp i flere deler og holdes i forskjellige land i Europa, slik det også ble gjort i Asia i fjor.

– Vi fortsetter mønsteret vi begynte med i fjor – verdensmesterskapet 2015 vil ta sted i flere byer og flere land. Gruppespillet, kvartfinalen, semifinalen og finalen vil bli holdt i forskjellige byer i Europa, skriver Dustin Beck, Visepresident for eSport på Riot sine nettsider.

Viktige datoer for årets LCS.

Selv om det er høyst tvilsomt at arrangementet kommer til Norge i år betyr det likevel at reisen for nordmenn blir billigere og kortere, og at kamptidspunktene blir rimeligere.

Tilbake til start

Det er hele fire år siden verdensmesterskapet ble holdt i Europa for aller første gang – den gang i Sverige. Siden da har det blitt arrangert i USA, Taipei, Singapore og Sør-Korea. Nå er mesterskapet altså på vei tilbake etter en eksplosiv vekst de siste årene. Seertallet har økt med over 25 millioner unike seere siden første sesong, og i tråd med populariteten har også premiepotten vokst. Fra å dele ut omtrent 750 000 kroner første året, lå potten på svimlende 16 millioner kroner i fjor.

Begynner i kveld

Nærmere detaljer om sluttspillet har ikke blitt sluppet enda, men heldigvis er det mange kamper som skal spilles før den tid. De regionale turneringene går, som sagt, av stabelen allerede klokken 18:00 i kveld, torsdag, og kan sees direkte på Riot sin Twitch-kanal.

I kveld kan du blant annet se norske Nukeduck i sitt nye topplag:
Nukeduck ble med i Team Roccat som deres «mid-lane»-spiller nylig »

Siste fra forsiden