PGL PUBG Fall Invitational 2018

Gode sjanser for norsk seier i PGL PUBG Fall Invitational

«Jeemzz» og «Aitzy» jakter gull for henholdsvis Liquid og FaZe.

PUBG Corp., Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Professional Gamers League – bedre kjent som PGL – har invitert til nok en stor Playerunknown's Battlegrounds-turnering, og torsdag braker det løs i den rumenske hovedstaden Bucuresti.

Se traileren for PGL PUBG Fall Invitational. (Video: PGL)

16 lag fra hele verden skal kjempe seg gjennom 24 runder fordelt på fire dager, med en premiepott på drøye 800 000 kroner. Som nærmest har blitt en vane stiller Team Liquid og FaZe Clan som forhåndsfavoritter, og begge lag stiller med hver sin nordmann.

I forkant av turneringen tok Gamer.no en prat med Jim «Jeemzz» Eliassen fra Liquid og Ludvik «Aitzy» Jahnsen fra FaZe. Begge to har troen på seier, men vet samtidig ikke helt hva de kan forvente av denne turneringen.

Stiller i toppform

Både Liquid og FaZe har oppnådd sterke resultater på den internasjonale PUBG-scenen i det siste. Førstnevnte vant Polaris LAN for en drøy uke siden, mens «Aitzy» og kompani har overkommet noen turbulente uker og ligger på fjerdeplass i den prestisjetunge Global Loot-ligaen, én plass bak Liquid.

«Jeemzz» og Liquid satser på seier i Romania.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Forventningene er derfor høye, og for Liquid er tilnærmingen til denne turneringen prikk lik som alle de andre laget har konkurrert i det siste året.

– Målet er å vinne, sier en kortfattet Eliassen når vi tar kontakt.

DISSE SKAL SPILLE FOR LIQUID

Vis mer

Jim «Jeemzz» Eliassen
Samu «Sambty» Kauppinen
Jord «ibiza» van Geldere
Vincent «Mista» Timans

FaZe-gjengen håper på sin side å gjenopprette sin status som verdens aller beste PUBG-lag – en tittel de holdt frem til laget gikk på en smell i sommer.

– Forventningene for PGL er selvsagt høye. Hvis vi spiller som vi gjorde sist runde i GLL, så blir det i hvert fall pallplassering om vi ikke stikker av med seieren, forteller en spent Jahnsen.

Møter ukjent motstand

Veien til seier går gjennom lag fra flere andre regioner, inkludert fire fra Kina og to fra Nord-Amerika. Spesielt de asiatiske lagene har skapt bryderi for europeerne i tidligere turneringer, men denne gangen kan det bli av litt andre grunner enn ventet.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

En annen kinesisk turnering kolliderer nemlig med PGL, og flere av de asiatiske lagene konkurrerer derfor med reservetropper i Bucuresti. Mange av spillerne er totalt ukjente på internasjonalt nivå, og «Jeemzz» melder at Liquid ikke har hatt mulighet til å studere motstanderne på forhånd.

– Vi vet ikke hvordan B-lagene fra Asia spiller fordi vi ikke finner videoer av dem. Men vi tar det som det kommer.

«Aitzy» er enig i at overraskelsesmomentet kan gi en fordel til Asia-lagene, men han vil samtidig holde et godt øye med lagene FaZe faktisk kjenner til.

«Aitzy» forlot Method i sommer og har spilt som innbytter for FaZe.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Den største trusselen fra Nord-Amerika vil jeg si er Cloud 9. Jeg tror likevel Europa er den dominerende regionen innenfor PUBG, med Team Liquid og Team Vitality som er to meget sterke lag, tenker Jahnsen og peker ut Liquid som FaZe sin antatt sterkeste konkurrent.

DISSE SKAL SPILLE FOR FAZE

Vis mer

Anssi «mxey» Pekkonen
Jere «Jembty» Kauppinen
David «Fuzzfaze» Persson
Ludvik «Aitzy» Jahnsen

Spennende vei videre

Mens både «Jeemzz» og «Aitzy» naturlig nok har fokuset rettet mot helgens turnering, venter mye spenning i horisonten for gutta. Liquid har lett etter en ny fjerdemann siden «Scoom» forlot laget etter Starladder-seieren i begynnelsen av september. Nå er det trolig like før en erstatter er på plass.

– Vi spillet fortsatt med «Mista» (Liquids trener, journ.anm) i helgen, men jeg tror dette blir siste lanet før vi får ny fjerdemann, sier Eliassen, men han avslører ikke noe om hvem den nye spilleren kan være.

Etter å ha spilt mye som innbytter for FaZe i år, har «Aitzy» en sjanse til å sikre seg fast plass på laget. Nordmannen stiller med mye erfaring fra sin tid i Method, laget han forlot i sommer, og tror det er en fordel at han ikke lenger er kontraktsfestet til noen annen klubb.

Utover muligheten til å spille for et av verdens beste lag, håper «Aitzy» å få holde sammen med gutta han med tiden har blitt godt kjent med.

– Disse gutta ser spillet på en helt annen måte, og kommunikasjonen er veldig god oss i blant. Jeg har spilt mye sammen med dem gjennom året,og har knyttet et godt vennskap til dem. Jeg skal virkelig gjøre mitt beste her på PGL, så får vi se om det holder, forteller Jahnsen.

Hvordan turneringen utarter seg kan du se på nettsiden til PGL. Kampene sendes fra klokken 13:00 hver dag fra torsdag til søndag. Seere kan velge mellom å holde seg til den offisielle sendingen, eller de kan følge hvert lag individuelt.

Se «Jeemzz» og Team Liquid i PGL »
Se «Aitzy» og FaZe Clan i PGL »

Siste fra forsiden