Gods & Monsters - Immortals Fenyx Rising

Gods & Monsters måtte visstnok bytte navn på grunn av Monster Energy

Oppdatert: Ubisoft avviser ryktene om at Monster hadde noe med navnebyttet å gjøre.

Ubisoft

Oppdatering 17. september: Monster hadde visstnok ikke noe med navnebyttet å gjøre. Det forteller en talsperson for Ubisoft i en uttalelse til nettstedet Videogameschronicle.

– Byttet av navn for Immortals Fenyx Rising var en kreativ beslutning og er ikke en juridisk sak. Som vi har sagt tidligere fikk vi ekstra utviklingstid, som lot oss strekke vår opprinnelige visjon enda lenger og utforske nye retninger for spillet.

Opprinnelig sak følger.

Ubisoft-spillet Gods & Monsters ble nylig avduket på nytt, denne gangen under navnet Immortals Fenyx Rising. Den nye tittelen skulle visstnok passe bedre med visjonen for spillet, men ifølge en ny rapport skal Ubisoft også ha havnet i navnekrangel med et energidrikkselskap.

Gods & Monster Energy

Gods & Monsters ble til Immortals Fenyx Rising.
Ubisoft

Som nettstedet Techraptor forteller var Monster Energy tilsynelatende ikke imponert over Ubisofts søknad om varemerket Gods & Monsters. Selskapet mente at navnene var såpass like at det kunne skape forvirring blant forbrukere, og sa videre at Monster allerede er et etablert navn innen spillbransjen – med spill som Monster Energy Supercross og diverse sponsorater innen e-sport.

Basert på sakspapirer hentet fra det amerikanske patentkontoret var Ubisoft slettes ikke enig i påstandene. I sitt motargument pekte utvikleren blant annet til andre spill og varemerker som inneholder ordet monster.

En analyse av saken fra YouTube-kanalen Hoeg Law hevder at Ubisoft godt kunne ha vunnet saken dersom den endte i retten. Det ville imidlertid ha kostet både tid og penger, og ettersom lanseringen av spillet nærmer seg valgte utviklere trolig bare å kaste inn håndkledet.

Dermed ble det Immortals Fenyx Rising, som altså slippes 3. desember i år. Vi tok en svingom med det Breath of the Wild-lignende spillet forrige uke, og kom fra det med et positivt førsteinntrykk.

Immortals Fenyx Rising er Ubisofts nye sandkassespill.
Se de nyeste traileren for spillet »

Siste fra forsiden