Anmeldelse

Grand Theft Auto: Double Pack

Her får du dobbel så mye moro for prisen av ett spill! Grand Theft Auto er tilbake og denne gangen klar til å ta Xbox-konsollen med storm, en bragd Rockstar Games slettes ikke har problemer med å utføre.

Side 1
Side 2

Gjør deg klar til dobbel gangstermoro i Grand Theft Auto: Double Pack, den etterlengtede Xbox-utgaven av det legendariske bildrapspillet opprinnelig skapt for PlayStation 2-konsollen. Bare ordet bildrap er nok til å få norske stortingspolitikere til å skjelve i buksene, og vær klar over at spillet ikke er et eneste hakk redusert når det gjelder voldsnivå. De fleste vil nok være strålende glade for at spillene slettes ikke er endret på noen måte, hverken når det gjelder innhold, spillfølelse eller mangelen av barnevennlighet.

Kontroversiell moro
Vel, det er faktisk ikke helt korrekt. Takket være fritttalende politikere og moralister har spillet blitt kuttet ned siden sist – men kun med ett oppdrag. Oppdraget ”Kill the Haitians” (drep haitierne, red.) er nå ute av leken av den ganske grunn at folkegruppen satt seg kraftig i motverge til det som som angivelig skal oppfordre til ”folkemord”. Siste deltaker i debatten er den amerikanske senatoren Joseph Liebermann som hevdet at spillene førte til kvinnehat, noe som naturligvis ikke burde høre hjemme som en del av kosten til barn som enda vokser opp og skal formes til gode borgere. Og emballasjen til Grand Theft Auto: Double Pack levner ingen tvil om hva det norske sensursystemet mener: Det blir gjort stjerneklart at dette ikke egner seg til barn eller andre under myndig alder. Alle sarte sjeler er herved advart, så kan vi andre virkelig komme i gang med morsomhetene!

I Grand Theft Auto: Double Pack får du herlighetene dobbelt opp. Både det originale Grand Theft Auto er inkludert, samt den nyere utgaven ved navn Vice City. Ikke helt en oppfølger, men heller ikke en ekspansjonspakke – Vice City er spillets fargerike bror med moderate forbedringer, men en betraktelig mer interessant setting. Det er 80-tallet, klær i neonfarger er på moten og Michael Jacksons Billie Jean runger over radioen. Originalspillet er mørkere, sintere og mindre humørfylt – en slags gjenspeiling av New Yorks harde gateliv med grå sement og identitetsløse bygninger, satt i den fiksjonelle byen Liberty City.

Oppskriften er kjent for de fleste. Grand Theft Auto-spillene ses av mange på som en slags form for digitalkunst, og har blitt omtalt i alt fra det amerikanske magasinet Times til alskens TV-kanaler verden rundt. Du er ganske enkelt en hensynsløs gangster med en hard bakgrunn som blir kastet inn i de to byenes ulike undergrunnsliv. Gjennom en serie oppdrag som avfyres alt ettersom hva du foretar deg i byen, vil du etter hvert stige i rang hos de forskjellige skikkelsene. Før eller senere vil du kanskje utrangere dem og selv bli en av de store innenfor mafiaen eller andre skyggefulle institusjoner. Underveis i det hele står bilkjøring sentralt, og som navnet tilsier (Grand Theft Auto – biltyveri) skaffes bilene på den lysskye måten. Ut i gaten, dra ut sjåføren og kjør avgårde mot rikdom og berømmelse – med ørten politibiler i hælene.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden