Grottekravling for spillere med hastverk

Desktop Dungeons er endelig klart for lansering.

Desktop Dungeons er et forsøk på å koke konseptene fra de store «roguelike»-rollespillene ned til en enkelt skjerm full av utfordringer.

Som i tradisjonelle rollespill er målet å utvikle figuren din fra pingle til barsking, plukke med seg det som finnes av skatter og utstyr, og selvsagt komme gjennom strabasene i live. Men i stedet for å bruke et titalls timer på oppgaven, bruker du cirka ti minutter.

Det er ikke så lett som det ser ut.

Dermed fremstår spillet mer som en hjernetrimmer enn et rollespill. Det handler om å takle utfordringene i riktig rekkefølge, og sørge for at du hele tiden utvikler figuren din på en optimal måte. Siden spillmiljøene skapes på nytt hver gang du spiller, kan du gjenta prosessen igjen og igjen med nye utfordringer hver gang.

Utgis på Steam neste uke

Desktop Dungeons har vært under utvikling i lang tid, men nå går utviklingen endelig mot slutten. Den 7. november lanseres spillet for Windows og Mac OS X, og det vil blant annet distribueres via Steam. Om du kjøper det direkte fra utviklerne får du også tilgang på Steam-nøkkel. Du får også umiddelbar beta-tilgang.

Når spillet så er ute vil utviklerne starte arbeidet med å overføre det til nye plattformer. I utgangspunktet er det snakk om versjoner til Linux, Android og iOS.

Om du har lyst til å teste konseptet kan du ta en titt på en alfa-versjon som kan lastes ned helt gratis. Den er fra 2010, men er svært vanedannende og gir et godt innblikk i hva du kan forvente av fullversjonen.

Les også: Utforsk Cthulhus grotter i Eldricht
Les også: Anmeldelse av Spelunky

Siste fra forsiden