Gruppene i Eserien

Gruppene i Eserien er klare

Det ligger an til flere knallharde oppgjør i gruppespillet.

Magnus Myhrhaug Kristiansen og Arkan Resul i Vålerenga regnes som en av favorittene i Eserien.
Sindre Stien/Nordavind

Tirsdag ble gruppene til eserien i fotball trukket, gjennom en video på Eserien sine nettsider. 18 lag er fordelt i fire grupper, og det skal på ingen måte bli enkelt å ta seg videre fra gruppespillet.

Gruppe A

DISSE SPILLER I GRUPPE A

Vis mer

Brann
Ranheim
Hamarkameratene
Kristiansund

Brann og Ranheim er pekt ut som to av forhåndsfavorittene denne sesongen. Begge lagene har signert landslagsspillere, og har målsetningen om å nå sluttspillet og hevde seg blant de beste. Hamarkameratene og Kristiansund har valgt ut sine spillertropper gjennom turneringer i lokalmiljøet.

– Målet for sesongen må jo være å gå videre fra gruppespillet og ta det derfra. Vi sikter selvfølgelig høyt uttaler Sindre Løseth, som representerer HamKam.

Selv om både HamKam og KBK har signert talenter med en offensiv innstilling, skal de få det tøft med å gå videre fra gruppespillet.

LES OGSÅ: Sverige knuste Norge i FIFA-landskamp

Gruppe B

DISSE SPILLER I GRUPPE B

Vis mer

Odds Ballklubb
Sarpsborg 08
Tromsø
Viking

Odd har lagt listen høyt, og stemplet «Randulle» som kanskje Norges største stjerne i FIFA. Odds lag er i en tøff gruppe, så det gjenstår å se om stjernestempelet stemmer.
Tromsø og Viking har hver sin landslagspiller fra henholdsvis det finske og det norske landslaget, så her ligger det an til revansje fra det nordiske mesterskapet. Vi skal heller ikke stikke under en stol at vi er spent på hvordan Sarpsborg 08 sine spillere vil utvikle seg gjennom sesongen, og om de kommer til å dra nytte av samarbeidet de har med Riddle.

Riddle og Sarpsborg 08 samarbeider og deler erfaringer.
Ole Morten Rosted/SA.no

– Målsetningen er at vi kommer til sluttspillet og at alle spillerne utvikler seg. Vi ser litt på oss selv som underdogs og håper selvfølgelig å kunne slå til litt nedenifra, forteller Anders Jensen, e-sportansvarlig i S08.

LES OGSÅ: Riddle inngår samarbeid med Eliteserie-klubb

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

Gruppe C

DISSE SPILLER I GRUPPE C

Vis mer

Nest Sotra
Sandnes Ulf
Stabæk
Strømsgodset
Vålerenga

Dette er uten tvil «dødens gruppe». Vålerenga, med sine to landslagsspillere er klare forhåndsfavoritter til å vinne hele Eserien. Stabæk samarbeider med Momentum og Strømsgodset med Apeks, noe som skaper forventninger.

Kun to av lagene kan gå videre, og her skal det bli tøffe lokaloppgjør mellom klubbene i Oslo-regionen. Nest Sotra og Sandnes Ulf blir nødt til å snike seg under radaren og overraske. Daglig Leder i Nordavind, Stein Wilmann, har følgende kommentar til trekningen:

Vålerenga og Nordavind regnes som en av favorittene i Eserien.
Sindre Stien/Nordavind

- Det blir gøy med to lokaloppgjør mot Strømsgodset og Stabæk, og begge også har samarbeidsklubber i Apeks og Momentum som vi kjenner godt til fra før.

LES OGSÅ: Momentum inngår samarbeid med Stabæk - omdøpes til Stabæk Momentum

Gruppe D

DISSE SPILLER I GRUPPE D

Vis mer

Kongsvinger
Lillestrøm
Mjøndalen
Raufoss
Start

Dette er den mest åpne gruppen. Alle lagene har funnet sine spillere gjennom kvalifiseringsturneringer eller nøye utvalg basert på prestasjoner i FIFA 19 Global Series. Her kan det bli mange jevne og underholdende oppgjør. Dersom innstillingen til elitelagene i fotball smitter over i e-sport-miljøet, kan vi forvente knallhard innsats til siste slutt. Dette er lag som ikke er vant med å få noe gratis, og vet at hardt arbeid ofte fører til suksess. Mjøndalens ferske spillerstall har følgende å si om målet for sesongen:

– Vi har store ambisjoner sammen med Mjøndalen i år, og håper vi kan overraske i Eserien.

Seriestart er 9. april, og det vil spilles kamper hver tirsdag og onsdag frem til og med 15. mai. Alle lagene i gruppen møtes tre ganger, slik at de ulike spillerne på laget møtes. De to lagene med flest poeng går videre til sluttspillet, som spilles 25. - 26. mai.

Kampene kan du se direkte på Dplay fra 9. april »

Siste fra forsiden