Gudespill med intelligente kuber

Strategispillet iubes kan lastes ned gratis.

Spillet foregår på innsiden av en kuleformet verden.
Codrer

Det merkelige navnet iubes skal være en slags forkortelse for Intelligent Cubes, og er klistret på et gudespill satt til innsiden av en kuleformet verden. I et landskap preget av geometriske figurer må du lede en gruppe smarte kuber til seier over motspillerne.

Spillet ser ut til å minne litt om klassikere som Populous og Age of Empires. Du kan gi ulike byggeordre til kubene dine, men du kan ikke detaljstyre dem. De vil lete etter mat og materialer, og forsøke å forsvare seg selv uten din innblanding.

De døde kommer tilbake for å plage deg

Et interessant element er at spillet har en døgnrytme, og hvis noen av kubene dine dør vil de våkne opp som vandøde om natten og forsøke å ta knekken på deg.

Spillet har en enspillermodus, og hvis du laster det ned fra det offisielle nettstedet får du leke deg med denne helt gratis og uten begrensninger. Det er først om du har lyst til å spille i flerspillermodus at du må betale for spillet.

Nettstrategi med enkel grafikk.

Men flerspiller fungerer ikke helt som i vanlige spill. Poenget er å spille så godt som mulig på et gitt kart, og så forsøker andre spillere å slå deg. Når noen har slått deg, er det deres vinnerstrategi andre spillere igjen må forsøke å slå. Det finnes hundretusenvis av spillmiljøer å kjempe på.

iubes har vært under utvikling en stund, og selv om skaperen nå har gitt ut en versjon han kaller «release version» planlegger han å fortsette utviklingen og stadig legge til nye elementer.

Er du på utkikk etter mer tradisjonelle gudespill kan Populous-aktige The Mims være noe å følge med på. Det samme kan Godus, fra skaperen av nettopp Populous.

Siste fra forsiden