Godus får tidlig lansering

Snart kan alle teste Peter Molyneux' nye gudespill.

En av mange veteraner som har opplevd suksess på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter er Peter Molyneux, skaperen av det klassiske gudespillet Populous. Med sitt nye spill Godus ønsket han å skape gudespillsjangeren på nytt, og snart finner vi ut hvordan spillet arter seg.

Molyneux har nemlig annonsert at spillet lanseres i «early access»-utgave allerede den 13. september. Da blir en betaversjon tilgjengelig på Steam, for Windows og Mac OS X-baserte datamaskiner. Den ferdige versjonen skal etter planen komme tidlig neste år.

Gudommelig strategi?

Godus gir deg rollen som en gud, og jobben din blir å hjelpe en gruppe mennesker overleve på en gigantisk planet. Som i Populous må du blant annet manipulere landskapet for å legge til rette for vekst, og du kan også kontrollere andre mektige krefter for å hjelpe folket ditt.

– Jeg er stolt og glad for at betaversjonen av Godus blir tilgjengelig for nedlasting den 13. september. Jeg har lenge synes det har vært veldig spennende å se hvordan spillet utvikler seg, og føler allerede at det ikke finnes noe annet likt Godus i hele verden. Dette er den typen spill jeg har drømt om å lage helt siden jeg kom inn i industrien, og når folk får spille betaen og gi oss feedback basert på den, blir drømmen min virkelighet, sier Peter Molyneux selv.

Les også: Curiosity-eksperimentet til Molyneux er ferdig
Les også: Gudene må være gale – tilbakeblikk på Populous

Fersk trailer fra spillet.

Siste fra forsiden