Nytt gudespill i stil med Populous og Startopia

The Mims: Beginning byr på fargerik strategi.

Squatting Penguins

The Mims: Beginning er et gudespill som følger en gruppe romvesener på jakt etter en ny planet å bo på. Romreisen deres fikk en brå slutt da det massive koloniskipet ble truffet av en asteroide, og de måtte evakuere. Heldigvis var det en gruppe beboelige kloder rett i nærheten, og ulike evakueringsskip havnet på ulike kloder. Din jobb er å gjenforene dem.

Kolonister i rommet

Dermed må du bygge opp kolonier slik at de strandede folkene dine kan overleve, og siden konstruere det som trengs for å reise i rommet igjen. Hver klode har sine egne utfordringer, slik som livsfarlige dyr som angriper kolonistene dine.

For å lykkes må du blant annet sørge for at kolonien din har nok energi, og du må også dyrke og høste ulike typer romfrukter. Her er det visstnok viktig å bruke topografien til din fordel – når fruktene blir modne faller de ned fra trærne, og da ruller de dit landskapet tar dem. Du bør med andre ord plassere trærne dine slik at frukten blir lett å høste.

Spillet ser ut til å minne litt om klassikere som Startopia og Populous-serien, med fargerik presentasjon og humor. Som navnet tilsier nevner de polske spillskaperne det gamle gudespillet Populous: The Beginning som en av inspirasjonskildene.

Fargerikt. (bilde: Squatting Penguins).

Siste innspurt

Utviklerne er midt i en folkefinansieringskampanje på nettstedet IndieGoGo, der de i dag klarte å passere sitt beskjedne mål på 34 000 kroner. Disse pengene skal brukes til å fullføre utviklingen av spillet, som har foregått i 18 måneder allerede. Det er fortsatt 22 dager igjen av kampanjen.

Det er også mulig å stemme på spillet på Steam Greenlight. Lanseringen er ventet å finne sted i løpet av årets første del – nøyaktig når avhenger visstnok av resultatene av folkefinansieringskampanjen. Spillet kommer til Windows, Mac OS X og Linux.

Selv om det er en stund siden de lettbeinte gudespillenes gullalder er det fortsatt ting som skjer i sjangeren. Populous-seriens far, Peter Molyneux, jobber fortsatt med det omdiskuterte Godus, og i 2011 år siden lanserte Ubisoft det spennende From Dust, som stakk av med en nier i vår anmeldelse.

I tillegg finnes det en bråte mer detaljfokuserte spill, slik som Maia, Prison Architect, RimWorld og SpaceBase DF-9.

Siste fra forsiden