Strategispillet Rimworld med suksess på Kickstarter

Folket stemmer ja til kolonisering av fjerne planeter.

Rimworld
Ludeon Studios

RimWorld er et strategispill inspirert av Firefly og Dune, samt spill som fjorårssuksessen FTL og det massive evighetsprosjektet Dwarf Fortress. Spillet foregår på en fremmed planet, hvor du må bygge en base hvor en gruppe strandede kolonister kan leve og jobbe. Du må sikre tilgang på mat og andre ressurser, handle med forbipasserende skip, overleve stormer og andre naturkatastrofer og forsvare deg mot pirater.

Stor suksess på Kickstarter

Siden vi sist skrev om spillet har utvikler Tynan Sylvester tatt turen til Kickstarter for å finansiere den videre utviklingen av Rimworld, og der har han gjort det svært godt. I dag passerte nemlig det innsamlede beløpet 600% av beløpet han opprinnelig ba om.

Utviklingen har allerede kommet langt.

Totalt har han oppnådd nesten 700 000 kroner på folkefinansieringsnettstedet, og kampanjen har fortsatt 16 dager igjen.

I motsetning til mange andre Kickstarter-utviklere har Sylvester bevisst unngått å utvide konseptet spillet med massevis av «stretch goals». De ekstra pengene skal blant annet brukes til å gi spillet bedre grafikk og lyd, men eventuelle ekstra spillfunksjoner vil legges inn som en naturlig del av utviklingen basert på spillernes feedback.

Et av målene med kampanjen var å få en ekstra person til å jobbe med grafikken. For øyeblikket ser spillet veldig ut som Prison Architect, men dette er et midlertidig utseende og vil endres når en dedikert person kan jobbe med den visuelle presentasjonen.

Rimworld kommer til Windows, Mac OS X og Linux, og utvikleren lover at en alfa-versjon bilr tilgjengelig tidlig neste år.

Les også: Bygg din egen Steampunk-koloni
Les også: Sniktitt på Prison Architect

Siste fra forsiden