Guerilla snakker om Killzone for PS3

Killzone for PS3 er det største multimedieprosjektet i nederlandsk historie, i følge Arjan Brussee fra Guerilla Games.

Det er en stund siden vi har hørt om Killzone for PS3. Etter en dramatisk filmsekvens på E3 i 2005 har Guerilla Games og Sony Computer Entertainment snakket svært lite om denne tittelen, som er ventet å bli et av de viktigste spillene for PlayStation 3. Nå har den nederlandske avisen de Volksrant snakket med landsmennene i Guerilla Games om spillet.

Avisen fokuserer blant annet på hvor dyrt Killzone er å produsere. Den dyreste filmen laget i Nederland er Black Book, en thriller hvor handlingen foregår under andre verdenskrig. Denne kostet over 16 millioner euro (ca. 132 millioner norske kroner) å produsere, og i følge Arjan Brussee fra Guerilla Games, er Killzone 2 dyrere å lage. Han vil ikke ut med spesifikke summer, men forteller at spillet er det største multimedieprosjektet i nederlandsk historie.

Guerilla Games har for øyeblikket cirka 120 mennesker som jobber med Killzone for PS3, og dette er omtrent tre ganger så mye som antallet som arbeidet med originalen (som fikk helt grei kritikk, uten at det viste seg å være den Halo-dreperen mange forventet det skulle bli). Spillet vil oversettes til 20 språk, noe Guerilla håper vil øke salget med 30-40 prosent.

Artikkelen i de Volksrant bekrefter også at spillet vil få nedlastbart innhold som spillere kan kjøpe. Brussee forteller at butikkversjonen av spillet bare er begynnelsen, og at nye kapitler vil bli gjort tilgjengelig for kjøp etter lansering.

Siste fra forsiden