Guitar Hero inntar DS

Håndholdt rock

DS får Guitar Hero med nytt ekstrautstyr og nye sanger.

Guitar Hero-serien har blitt svært populær hos både erfarne spillere og folk som aldri har tatt i en vanlig håndkontroll, men foreløpig har serien kun vært å finne på stasjonere plattformer. Til sommeren er det endelig klart for Guitar Hero-debut på en håndholdt konsoll og Activision har sluppet mye ny informasjon om det seneste tilskuddet i serien.

Klar til å rocke på DS?

Spillet har fått tittelen Guitar Hero: On Tour, og vil tilby alt det Guitar Hero-serien er kjent for. Både den tradisjonelle karrieremodusen og flerspillermodusen er ivaretatt og selve spillbarheten og kontrollen skal være den samme som på stasjonære konsoller. For å få til dette skal Guitar Hero: On Tour selges sammen med litt nytt ekstrautstyr til DS-en.

Det har lenge vært kjent at Guitar Hero på DS ville få en helt ny kontroller, og nå har Activision endelig vist fram det nye gitargrepet som skal følge med spillet. I motsetning til den gamle Guitar Hero-gitaren har dette grepet bare fire knapper, så man får litt mindre å henga fingra i ved heftige gitarsoloer.

I tillegg til å treffe noter med knappene på gitargrepet må du også plukke på gitarstrengene som dukker opp på trykkskjermen. Derfor følger det også med en spesialdesignet DS-pinne til å tynne noen fete riff fra strengene med. Pinnen kan også brukes til å signere skjorta til ravende gale fans.

Noen DS-funksjonene vil også bli brukt i den oppgraderte duellmodusen. Du kan kjempe mot andre gitarister over DS-ens trådløse oppkoblingen, men under disse oppgjørene kan mye gå galt på scenen. Hvis sceneshowet blir litt i overkant kan det ta fyr og du må bruke mikrofonen på DS-en til å slukke flammene.

Det blir selvsagt også nye sanger å spille og scener å dominere. Både klassiske, alternativ og listetopp rock er på programmet, og blant bandene finner vi velkjente navn som No Doubt og Nirvana. Seks nye fullstappede scener venter på at du skal velsigne dem med dine rockeferdigheter og du velge mellom seks ulike gitarister til å gjøre jobben.

Guitar Hero: On Tour utvikles av Vicarious Visions, og slippes i USA til sommeren. Det burde ikke ta lang tid før vi får bekreftet en europeisk utgivelse.

Siste fra forsiden