Guitar Hero til Europa

Er du klar til å rocke? Guitar Hero kommer til Europa, sammen med den heftige gitarkontrolleren.

Guitar Hero minner litt om typiske dansespill, men i dette kritikerroste PS2-spillet fra Red Octane og Harmonix, er det ikke føttene dine som står for kontrollen. I stedet får du en nedskalert kopi av en elgitar, som du må bruke for å sette ditt preg på et lydspor bestående av 30 mer eller mindre kjente rockemelodier.

Lydsporet inkluderer låter fra Red Hot Chili Peppers, Queen, ZZ Top, Jimi Hendrix, David Bowie, Boston, Sum 41, Ozzy Osbourne, Audioslave, White Zombie, Franz Ferdinand og The Ramones, og du får også prøve deg på Deep Purples klassiske Smoke on the Water. Det er med andre ord på tide å legge bort luftigtaren for godt.

Ellers loves vi fire vanskelighetsgrader, åtte forskjellige spillfigurer, seks ulike spillesteder (fra et nedslitt kjellerlokale til en utsolgt stadion) og mulighet for at to spillere kan spille sammen. Spillet har vært en enorm suksess i USA, og nå håper Red Octane å gjenta denne i vår del av verden.

Guitar Hero kommer til Storbritannia og utvalgte europeiske territorier 7. april, og vil forhåpentligvis også slippes over resten av kontinentet etter hvert. Problemet for Red Octane er at de rett og slett ikke klarer å produsere nok gitarkontrollere - i USA ble tre fjerdedeler av spillene revet bort fra butikkhyllene allerede den første helgen, og Red Octane har fortsatt vanskeligheter med å få ut nok spill til butikkene.

Red Octane-sjefen Kelly Sumner fortalte Eurogamer at i tillegg til den første europeiske versjonen av spillet, som får samme låtliste som den amerikanske, planlegges det nye versjoner for spesifikke regioner, hvor låtlisten får endringer basert på hva slags smak publikum i de ulike landene har. Dessuten vil selskapet lansere de nye dansemattene sine i Europa senere i år, samt dansespillet In the Groove.

Til sist fortalte Kelly Sumner at selskapet planlegger flere musikkbaserte spill (med egne kontrollere), og at de også planlegger en etterfølger til Guitar Hero. Mer informasjon om Guitar Hero kan du finne på spillets offisielle nettsted.

Siste fra forsiden