Starladder Berlin Major - «Jkaem»

– Hadde bestemt meg for å legge opp

Joakim «Jkaem» Myrbostad var nære ved å gi seg. Nå er han og Renegades klare for sluttspillet i en major for andre gang på rad.

Joakim «Jkaem» Myrbostad og Renegades er klare for sluttspillet.
Igor Bezdorodov/Starladder

DETTE ER EN MAJOR

Vis mer

Starladder Berlin Major 2019 som er en av årets viktigste turneringer, åpnes først med en kvalifiseringsfase hvor 16 lag skal gjøre opp om de åtte siste plassene i hovedturneringen. Der venter åtte lag med legendestatus etter å ha blitt topp åtte forrige major. Fra gruppespillet går åtte lag videre til sluttspillet. Premiepotten er på svimlende 8,9 millioner norske kroner, i tillegg til penger fra klistremerker kjøpt i spillet.

Se kampoppsettet »

Joakim «Jkaem» Myrbostad og Renegades tok seg videre til sluttspillet under Starladder Berlin Major i helgen. Han blir med det eneste nordmann med der. Håvard «rain» Nygaard og Faze røk ut tidlig, og må hjem til tegnebenken for å legge nye slagplaner mot neste turnering.

LES OGSÅ: «Jkaem» briljerte da Renegades tok seg til sluttspill

Myrbostad møter finske Ence i første kvartfinale, og til Gamer.no forteller han om et tøft gruppespill.

– Gruppespillet startet med to sure tap, hvor vi tapte 16-14 mot NRG og 16-13 mot AVANGAR. Jeg vil si vi var litt rustne de første dagene med tanke på at vi ikke hadde spilt en turnering på over 1 måned. Vi trengte litt tid for å komme tilbake til turneringsmodus. Jeg vil ikke si at vi spilte dårlig i de to første kampene heller, det var to veldig tette kamper mot to lag som også gikk videre til sluttspillet, forteller Myrbostad.

Se kampen mellom Renegades og Ence på Starladder sin Twitch-kanal torsdag klokken 15:00 »

Med ryggen mot veggen

Renegades fikk det tøft i gruppespillet.
Starladder

Etter at laget hadde 0-2 i sekken stod de med ryggen mot veggen. Myrbostad forteller likevel at laget hadde troen.

– Etter de så var det tre elimineringskamper som måtte til for å gå videre, og vi følte oss ganske full av selvtillit, selv etter to tap. Slo DreamEaters fra Russland ganske enkelt 2-0 i første oppgør, så skulle vi opp mot Faze som er et veldig bra lag som vi kjenner godt til. Vi spiller alltid jevnt mot Faze, men veldig deilig og slå dem 2-1. I den siste kampen møtte vi G2. De slo oss ut i siste kamp før sluttspillet i Dreamhack Dallas for en stund siden. Det var tid for revansje, så alle vare veldig klare for den kampen, sier Myrbostad før han legger til.

– Vi er så klart veldig stolt av måten vi har kjempet oss tilbake på, og at vi har bevist at vi fortsett er ett kjempebra lag som kan slå alle.

LES OGSÅ: «jkaem» og Renegades kvalifiserte seg til IEM Katowice

Ønsker å komme lenger

Myrbostad er fornøyd med legendestatusen, men ønsker å komme lenger enn sist.
Igor Bezdorodov/Starladder
Les også
– Kun Riot og NLC tjener på nedleggelse av Telialigaen

I kvartfinalen møter de Ence, som forrige major gikk hele veien til finalen. Likevel har torsdagens motstander hatt det trøblete i det siste, og spiller med en allerede benket spiller i turneringen.

– Vi møter Ence som vant alle kampene i gruppespillet. Jeg tror vi har sjanse til å slå dem. Ence har tidligere slitt mot oss, og har sagt at vi er deres «nemesis» og det er en bra matchup for vår del.

LES OGSÅ: Renegades og «jkaem» videre til sluttspillet i IEM Katowice Major

DISSE SPILLER FOR RENEGADES

Vis mer

Justin «jks» Savage
Aaron «AZR» Ward
Sean «Gratisfaction» Kaiwai
Jay «Liazz» Tregillgas
Joakim «jkaem» Myrbostad

Myrbostad drar også noen paralleller til siste major, men sier at de skal være bedre rustet denne gangen.

– For et halvt år siden var vi i akkurat samme situasjon, i kvartfinalen. Denne gangen mener jeg at vi er mer rustet for å ta enda et steg videre, og nå en semifinale. Alle har vært på den største scenen nå, og alle er klare for å vinne på torsdag. Har tro på at vi ihvertfall kan komme til semifinalen, men jeg tror vår side av finalene passer oss bra. Slår vi Ence kan vi gå hele veien, forteller Myrbostad før han legger til.

– Finale litt vanskelig å si, men først må ENCE slås. Deretter møter vi mest sannsynligvis Vitality i semifinalen. På motsatt banehalvdel i en finale så er det nok enten Astralis eller Liquid.

Var nær å legge opp

«Jkaem» sier at lagånden er viktig, og at Renegades alltid spiller som et lag.
Igor Bezdorodov/Starladder

«Jkaem» var bare for nesten to år siden i en tøff situasjon. Da stod nordmannen uten et lag, og var på nippet til å gi seg som spiller. Så banket Renegades på døra.

– Rett før Renegades spurte om jeg var aktuell for en tre-måneders låneperiode så hadde jeg bestemt meg for å legge opp, og gå tilbake til det normale liv. Heldigvis kom den sjansen, og etter det har det bare gatt en vei individuelt. Jeg har spilt ufattelig mye Counter-Strike, så jeg har jobbet for å komme meg tilbake på toppen.

LES OGSÅ: – Renegades reddet karrieren min

Myrbostad sier også at han lærte mye av tiden i Faze sammen med Håvard «rain» Nygaard.

– Det skal sies at etter den perioden i Faze lærte jeg en del om meg selv, og hvordan man ikke skal gjøre ting. Man må legge egoet til siden og heller prøve å nå langt som et lag. Det føler jeg vi har i Renegades allerede. Vi er et lag, ingen store egoer, avslutter Myrbostad.

Sendeskjema

Alle kampene i sluttspillet spilles som best av tre. Vinneren går videre til neste runde i sluttspillet.

Torsdag 5. september

15:00 - Renegades mot Ence
18:30 - Vitality mot Avangar

Fredag 6. september

15:00 - NRG mot Natus Vincere
18:30 - Astralis mot Liquid

Lørdag 7. september

15:00 - Semifinale #1
18:30 - Semifinale #2

Søndag 8. september

17:30 - Finale

Siste fra forsiden