Halo: Reach størst – vil knuse konkurrentene

Aaron Greenberg hausser opp nytt Halo – kompenserer han for noe?

Microsoft er sikre på én ting: Halo Reach kommer til å bli det største spillet neste år. Ifølge Aaron Greenberg, produktsjef for Xbox 360, vil ikke engang etterlengtede Gran Turismo 5 kunne stanse Halo-seriens ubønnhørlige fremmarsj.

”Skal de slippe det til neste år?” spøker Greenberg i et intervju med Gamasutra. ”Jeg har sett dem slippe småversjoner år etter år, men jeg har fortsatt ikke sett noe ferdig spill. Nylig fikk de PSP-utgaven ut døra – kanskje det er den de har jobbet så hardt med.”

Greenberg gjør det klart at det er størrelsen det kommer an på, hva nå enn det skal bety i denne sammenheng, og mener ingenting kan måle seg med Halo: Reach – selv ikke Sonys storsatsninger som MAG, Heavy Rain og God of War 3, alle ventet i løpet av første kvartal neste år.

Flest Modern Warfare 2 solgt til Xbox 360

I samme periode byr Microsoft på Splinter Cell: Conviction, og muligens Remedys lenge utsatte Alan Wake, et av få spill som har vært i utvikling enda lenger enn Gran Turismo 5.

Greenberg vektlegger også sterkere salg av stortitler som Modern Warfare 2 på Xbox 360 enn Playstation 3, og avslører at Modern Warfare 2 solgte 4.2 millioner eksemplarer på Xbox 360 i November – dobbelt så mye som på Playstation 3. Forøvrig også 900 000 mer enn Halo 3 solgte i samme periode i 2007.

Kilder: Gamasutra

Siste fra forsiden