League of Legends / Erlend «Nukeduck» Holm

Han er eneste norske spiller i den europeiske toppserien

Erlend «Nukeduck» Holm deltar i LCS-sluttspillet som starter denne helgen.

Riot Games/Konkol Michal

Av alle norske e-sportstjerner, er Mid Lane-spilleren Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm en av de største. Allerede i 2013 sørget Nukeduck for at hans navn ville bli husket i League of Legends-scenen, da hans daværende lag Lemondogs herjet i den europeiske toppserien, LCS og klarte å kvalifisere seg til verdensmesterskapet. Nå spiller nordmannen for Team Vitality, et lag som ble dannet før årets sesong. I helgen skal Nukeduck ut i ilden i første ledd av seriens sluttspill, mot de regjerende seriemesterne Fnatic.

Fullstendig oversikt over kampene i sluttspillet finner du på Riots egne turneringssider.

Veteran på nykommerlag

DISSE SPILLER FOR TEAM VITALITY

Vis mer

Lucas «Cabochard» Simon-Meslet (Top)
Ilyas «Shook» Hartsema (Jungle)
Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm (Mid)
Petter «Hjärnan» Freyschuss (ADC)
Raymond «KaSing» Tsang (Support)

Til tross for status som nykommerlag har Team Vitality levert gode resultater gjennom sesongen, noe som gjenspeiler seg på tabellen. Laget endte på en tredjeplass bak G2 Esports og H2k, og er dermed videre til sluttspillet, hvor de seks beste lagene kjemper om tittelen som serievinnere. Nukeduck beskriver det nye laget som velfungerende, og setter pris på sin tidligere erfaring.

– Så langt er resultatene våre solide, og jeg digger lagkameratene mine. Alle er veldig dyktige og lette å jobbe med. Jeg har vel blitt en slags veteran nå, og det hjelper meg med å holde meg avslappet gjennom alt av viktige kamper, forteller han til Gamer.no.

Nordmannen forteller også at laget har ambisjoner om å kvalifisere seg til verdensmesterskapet.

Mid Lane-spiller Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm mener at dagens meta ikke er ideelt for Vitality.
Riot Games

Ugunstig endring av meta

Meta er et ord som er hyppig brukt i prat om League of Legends, og det betyr rett og slett den mest effektive måten å spille på. Dette bestemmes av hvordan de ulike heltene blir balansert, hvordan ressursene i spillet fordeles, i tillegg til andre ting. Meta-et er dynamisk, ettersom Riot Games sørger for en kontinuerlig endring og oppdatering av spillet.

Nukeduck sier til Gamer.no at dagens meta ikke er gunstig for Vitality.

– Akkurat nå er meta-et veldig dårlig for oss, og favoriserer den typen spillestil som G2 og Unicorns of Love har. De liker å spille med helter som kan ta imot mye skade for laget sitt, for å så tvinge frem «team fights» med hele laget involvert.

– Hvilket meta er ideelt for dere?

– Et spill som er mer orientert rundt «lanes», hvor vi kan legge press på hele kartet ved å sende en spiller på andre siden av kartet.

Les også
– Nordavind har hatt en ustø start, vi får prøve å utnytte det

Dagens situasjon i spillet gir Nukeduck grunn til å tro at de ikke går inn i sluttspillet som favoritter.

– Jeg holder en knapp på G2 og H2k som favoritter. Hadde det vært samme meta som for en måned siden ville jeg sagt at vi var favorittene, men nå føler jeg at de to lagene er litt sterkere.

Kvartfinalen og veien videre

DISSE LAGENE DELTAR I SLUTTSPILLET AV EU LCS:

Vis mer

Fnatic (6.)
G2 Esports (1.)
H2K (2.)
Origen (4.)
Team Vitality (3.)
Unicorns of Love (5.)

Plassering etter ordinært seriespill i parentes.

– Jeg ser på Fnatic som en sterk motstander. Deres Jungle-spiller har spilt veldig bra mot slutten av sesongen, og ADC-spiller Martin «Rekkles» Larsson er alltid vanskelig å slå. Deres Support-spiller har derimot ikke levert så bra denne sesongen, sier Nukeduck til Gamer.no.

I kvartfinalen spiller han mot en av fjorårets største profiler i Europa, Fnatics Mid Lane-spiller Fabian «Febiven» Diepstraten. Nukeduck har gjennom sesongen vist et høyere og mer stabilt nivå enn sin motstander, og virker ikke særlig brydd over å møte fjorårets profil.

– Akkurat nå er jeg ett nivå over han, og jeg tror ikke han kommer til å bli et problem for meg. Om det blir noen highlight-verdige øyeblikk fra Mid Lane, får dere bare vente og se.

Dersom Nukeduck og resten av spillerne i Vitality vinner kampen mot Fnatic, møter de H2k i semifinalen, lørdag 9. april. En eventuell europeisk finale spilles uken etter, søndag 17. april.

– Jeg tror H2k vil være den vanskeligste motstanderen for oss. Dersom vi slår de i en semifinale, tror jeg vi kommer til å vinne denne sesongen.

Vinnerne av sesongen får, i tillegg til tittelen som seriemestere, «Circuit Points», som vil være med på å bestemme hvilke lag som kvalifiserer seg til verdensmesterskapet. Sommersesongen av LCS vil by på store endringer, da man i Europa går over fra et BO1-format til et BO2-format. Dette ser Nukeduck på som en stor forbedring.

– Det beste med BO2-formatet er at vi får spille flere kamper. Å spille 18 kamper over 10 uker er rett og slett litt kjedelig i lengden.

Nukeduck er den eneste nordmannen i LCS for øyeblikket.
Riot Games

Få nordmenn på øverste nivå

Fra oppstarten av den europeiske toppserien LCS, har kun to spillere representert Norge. I tillegg til Nukeduck, har Jungle-spilleren Tri «k0u» Tin Lam også erfaring fra LCS. Jungle-spilleren ble benket fra sin startposisjon hos Giants Gaming tidligere i år, og dermed står Nukeduck igjen som den eneste norske spilleren.

– Det føles litt spesielt å være den eneste fra Norge, men det er veldig gøy når det er andre nordmenn er her nede i Tyskland også. Det er alltid ekstra stas når jeg har noen jeg kan prate norsk med, sier han til Gamer.no.

– Tror du det er noe som kan forbedres i den norske scenen, slik at vi får se flere nordmenn i LCS?

– Jeg er usikker på om det er noe som kan forbedres for å få bedre spillere, det kommer nok an på hver enkelt spiller. Da jeg spilte for å bli proff var det bare meg og min datamaskin.

Veien til å bli proffspiller i League of Legends er lang og tung. Spillerne som allerede har kommet seg gjennom nåløyet gjør dessuten alt annet enn å ligge på latsiden. Nukeduck kan fortelle Gamer.no at en vanlig dag for spillerne i Vitality består av spilling og trening fra de våkner til sent utover kvelden.

– Vi våkner opp rundt 11:00, spiser frokost og trener alene frem til klokka 15:00. Deretter trener vi med hele laget, og ser på opptak frem til klokka 22:00. En slik timeplan har vi fulgt hele sesongen.

Dersom du vil følge Erlend «Nukeduck» Holm og hans lag i deres kamp mot Fnatic i sluttspillet av LCS, kan du følge med på Riots offisielle strømmekanal, lørdag 2. april klokken 17:00.

Siste fra forsiden