Intervju

League of Legends – Daerek «Lemonnation» Hart

Han er nøkkelen til Cloud 9s suksess

Vi har møtt Lemonnation – en av Nord-Amerikas beste «support»-spillere.

Daerek «Lemonnation» Hart er en av de mest strategiske spillerne på Cloud 9.
Espen Jansen/Gamer.no/Riot Games

PARIS (Gamer.no): I mine øyne trenger enhver stor leder et knippe gode støttespillere for å lykkes, og dette gjelder selvfølgelig også for League of Legends. Derfor er det viktig å påpeke at når TSM-stjernen Bjergsen regnes som en av verdens beste «mid lane»-spillere, er det kun fordi resten av laget hans legger opp til det; Doublelift kan ikke få et «pentakill» uten hjelp fra Aphromoo og kompani; og support-spillere, spillere som effektivt går inn for å hjelpe resten av laget, ofte på bekostning av personlig gevinst, er nesten viktigere enn noe annet for et lags suksess.

Da vi besøkte den digre All-Star-turneringen i Paris tidligere i år var vi derfor bestemt på å møte nettopp en slik spiller, og valget falt naturlig nok på Cloud 9s «Lemonnation». Vi fant et nærliggende bøttekott bak hovedscenen, og her gikk praten løst om hvordan livet faktisk er for et av Nord-Amerikas beste League of Legends-lag.

Cloud 9 deltar i verdensmesterskapet i League of Legends i disse dager. Her spiller de mot TSM i den siste kampen som sikret dem nest best seeding i Worlds.

Beskjeden kar

– Personlig bryr jeg meg ikke om berømmelse, ler Lemonnation hjertelig idet jeg setter spørsmålstegn ved hans rolle som en av de viktigste support-spillerne i USA.

Jeg studerer den rødskjeggede proffspilleren som sitter foran meg, og etter en liten pause innser jeg at han faktisk mener det han sier. Samtidig tenker jeg at dette har jeg vel egentlig visst ganske lenge: Det har nemlig alltid vært noe lunefullt og beskjedent med Daerek «Lemonnation» Hart, enten det er det tidligere nevnte skjegget, det vennlige smilet eller de kloke øynene. Uansett har jeg alltid hatt et ganske avslappet forhold til Cloud 9, helt siden de blå- og hvitkledde debuterte i den nord-amerikanske League of Legends-serien sent på våren i 2013.

Vi ønsker rett og slett ikke å gjøre for mye ut av oss.

For der for eksempel TSM er et utadvendt og fryktelig populært lag, har det liksom aldri vært noe bråk med Cloud 9. De har nesten vært litt for stille av seg, noe som får meg til å lure på om dette er en maske de bevisst har tatt på seg:

– Først og fremst er vi jo et ganske nytt lag, spesielt sett i sammenheng med veteraner som TSM og CLG. Samtidig er det nok bare slik vi er som enkeltpersoner, og da også som lag. Vi ønsker rett og slett ikke å gjøre for mye ut av oss, forklarer Lemonnation.

– Hvis jeg skal snakke for meg selv, har fokuset mitt alltid vært på å bli bedre, ikke på å bli mer populær. Dette betyr kanskje at jeg ikke strømmer like mye som andre spillere eller deltar i like mange diskusjoner, men som et resultat får jeg mer tid til å trene sammen med resten av laget, og når alt kommer til stykket er det det som er viktig. Det at jeg får tid og ro til å utvikle meg selv som spiller er den beste måten jeg kan utfylle min rolle i Cloud 9 på.

– Tror du dette er del av grunnen til at dere er et av de beste lagene i Nord-Amerika – det faktum at dere har et strammere fokus enn de fleste andre?

– Ja, det er godt mulig, undrer han for seg selv, mens han klør seg i skjegget.

Strategisk samarbeid

Les også
– Nå gjelder det bare å stå bak ordene og faktisk gjøre det vi skal

Det er heller ikke til å legge skul på at Lemonnation selv er en av nøklene bak Cloud 9s suksess. Ikke bare er en han en meget stabil støttespiller for AD Carry-kompisen «Sneaky», han er også en av lagets mest strategiske spillere, og ofte er det nettopp han som tar avgjørelser i kampens hete. Dette er kanskje en av de viktigste egenskapene en proffspiller kan ha, og Lemonnation innrømmer selv at kløktige avgjørelser er alfa og omega for topplagene:

– Det er mange aspekter som teller når man skal konkurrere i et spill som League of Legends, og ved siden av samarbeid, enkeltferdigheter og en solid strategi, tror jeg det er uvurderlig å alltid vite hva man bør gjøre til enhver tid. Enda viktigere er det kanskje å vite hvordan man best skal løse de ulike situasjonene som oppstår i løpet av en kamp, og da er det viktig å ha spillere som kan ta ansvar og styre resten av laget.

Jeg ser lenge og nøye på mannen som sitter foran meg, og selv om han ikke i utgangspunktet gir inntrykk av å være en ledertype, kan jeg skimte et eller annet bak de firkantede brilleglassene.

Til tross for at jeg tidvis kjenner på både nerver og forventninger, er det fremdeles morsomt å spille League of Legends.

Ved siden av Lemonnation er det oftest jungle-spilleren «Meteos» og midlaneren «Hai» som tar på seg rollen som lagleder. Med flere stemmer samtidig er det som regel et intrikat samarbeid som veves på tvers av de fem ulike spillerne, og for uerfarne sjeler som meg er det vanskelig å forstå hvordan de i det hele tatt klarer å kommunisere når de barskeste slåsskampene bryter løs.

Her stiller nok derimot Cloud 9 sterkere enn de fleste andre lag i USA, mest av alt fordi de har holdt sammen så lenge. Som i andre store lagidretter bytter nemlig League of Legends-lag spillere med jevne mellomrom, og da spesielt når resultatene uteblir. Dette har derimot ikke Cloud 9 bekymret seg nevneverdig for, og når de aldri har havnet lavere enn andreplass på rangeringen er det vel heller ingen grunn til at de skulle uroe seg.

Veien mot verdensmesterskapet

Tidligere i høst måtte Lemonnation og kompani imidlertid se seg slått av erkerivalene i TSM i den store regionsfinalen, og selv om han aldri liker å tape, innrømmer Lemonnation at man også kan ha det moro når ting ikke går som planlagt:

Lemonnation gjør seg klar til å møte TSM i North American Summer Champions tidligere denne måneden.

– Til tross for at jeg tidvis kjenner på både nerver og forventninger, er det fremdeles morsomt å spille League of Legends, og selv det å tape mot andre dyktige lag kan være både lærerikt og interessant. I den sammenheng er verdensmesterskapet nå i høst noe vi stadig ser fram mot, og vi benytter enhver anledning til å lære fra lag vi i utgangspunktet vet er bedre enn oss, som for eksempel da vi skulle spille mot SK Telecom T1 K under årets All-Star.

Årets verdensmesterskap foregår på tvers av flere arenaer spredt utover Asia, og som de to siste årene er det nettopp de asiatiske lagene som stikker seg fram som klare favoritter. Lemonnation innser at det mest sannsynlig blir asiatisk seier i år også:

– Det er fryktelig vanskelig å lykkes i verdensmesterskapet. Nivået er utrolig høyt på tvers av alle lagene som kvalifiserer seg, og det å skulle spille på sitt beste konstant over flere uker krever enorme ferdigheter. Jeg tviler ikke på at vi har det som skal til, men sjansene for at vi stikker av med seieren er likevel ikke særlig store, innrømmer han med en litt oppgitt mine.

– Men dere må vel prøve?

– Ja, det er jo helt klart. Vi havnet ikke på topp i Nord-Amerika to ganger på rad uten grunn, og når vi tropper opp i Singapore skal vi gjøre vårt beste for å vinne. Som vi alltid gjør, legger Lemonnation lekent til.

Verdensmesterskapet i League of Legends ble sparket i gang 18. september, og Lemonnations lag, Cloud 9, har alle mulige sjanser til å vinne. Kampene følger du på GamerTV.

Siste fra forsiden