Counter-Strike: GO / King of Nordic

Han skal lede laget til triumf under King of Nordic

– Vi har som mål å vinne, forteller lagleder Philip «Philip» Løseth.

Her er Philip «Philip» Løseth fra Copenhagen Games 2016.
Gamer.no/Tor-Steinar Nastad Tangedal / Gamer.no

På fredag er det klart for runde fire av King of Nordic. Gamer.no arrangerer de norske kvailifiseringene og denne gangen var det Nordic Warthogs (tidligere Spons'R'us og aNimus) som stakk av med seieren. Etter seier i den norske kvalifiseringen er laget klar for et Nordisk sluttspill med pengepremier.

– Vi har som mål å vinne

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Ukentlige nasjonale kvalifiseringer i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Vinnerlagene fra sin kvalifiseringene møtes til et direktesendt nordisk sluttspill. Premiepotten er på totalt 90 000 kroner, og fordeles ut over ti runder.

Vinneren av den nordiske ukesfinalen blir sittende på tronen og er direkte kvalifisert til neste runde. Da utgår den nasjonale kvalifiseringen samme uke.

I Norge er det Gamer.no, i samarbeid med ESEN og MSI, som arrangerer de norske kvalifiseringene.

I den norske kvalifiseringen var det en jevn finale mellom Nordic Warthogs og Celestial Gaming. Resultatet ble til slutt 16-14 i favør Philip Løseths menn i Warthogs. Først ut i det nordiske sluttspillet er de danske herremennene. Kampen starter klokken 19:30 og vil sendes direkte på King of Nordics Twitch-kanal.

– Målet for turneringen er å vise oss fram. Sist gang vi deltok var det egentlig bare på gøy, ettersom vi ikke hadde med en som kunne lede laget. Denne gangen vil vi prøve å ha mer system og vise fram det vi kan. Vi har som mål å vinne, forteller Løseth til Gamer.no

– Vi legger merke til en ny spiller i lagoppstillingen deres. Kommer det en endring?

– Når vi deltar på King of Nordic er det ofte noen som ikke har anledning til å delta, så det er ingen lagendring fra vår side, men vi stiller med denne lagoppstillingen vi kvalifiserte oss med, noe annet hadde vært dårlig gjort ovenfor Stian («SNIPEEY») som var med å kvalifiserte seg.

DETTE ER NORDIC WARTHOGS

Vis mer

Philip «Philip» Løseth
Tony «NiTo» Nilsen
Harald «rufus» Spjelkavik
Erlend «Sercios» Holmstad
Stian «SNIPEEY» Maudal (innbytter)

Felix «Tookeej» Eikrem (fast spiller)

Går for gammelt navn med historie

Løseth har vært i en rekke lagendringer opp gjennom årene, og senest gikk de fra Spons'R'Us til Nordic Warthogs. Laget har nemlig gått tilbake til gamle røtter.

– Vi snakket en del om hva vi skulle hete etter vi forlot aNimus. Først ble det Spons'R'Us, men i etterkant tenkte vi at navnet ble litt mye. Jeg og «NiTo» foreslo å dra fram det gamle navnet, Nordic Warthogs. Det ligger litt historie i dette navnet. Vi slo nemlig gamle London Conspiracy med det (Rain, Skurk, prb, Rubino og Polly). Det er vi stolte av.

aNimus landet på en andreplass under ByLAN 2016.
Arsalan Blu / Gamer.no

Ambisjonene er store for turneringen, og motivasjonen er kanskje på topp etter navnendring, ingen som stiller krav og nå ligger alt i hendene på spillerne selv. King of Nordic er en fin plattform å vise seg fram på, og Løseth selv er veldig fornøyd med disse turneringene.

– Konseptet er veldig positivt i mine øyne. Det tillater spillere å vise seg fram på en annen måte enn å måtte komme seg til sluttspill i ESEA, få invitasjon til lukkede turneringer og lignende. Det er jo også ukentlig, så man har muligheten til å delta ofte. Det gir rett og slett muligheten til flere offisielle kamper ut av sesong (både ESEA og Telenorligaen).

Les også
Tilfeldig fan fikk sjansen i verdensmesterskapet i Counter-Strike

Første kamp går mot Danmark klokken 19:30.

Siste fra forsiden